Cristian Bușoi: „Decalajul în SĂNĂTATE, redus prin finanțare cu bani europeni și preluare de bune practici”

Sursa foto: cristianbusoi.eu

România poate evolua, în perioada următoare, în domeniul asistenței medicale, accesului la tratament și al serviciilor din domeniul sanitar, dacă va urmări subiectele europene și va folosi oportunitățile de finanțare și banii europeni. În plus, trebuie să implementeze corect legislația, iar cu inspirație din modele de bune practici poate reduce decalajele, chiar dacă nu foarte repede și eficient.

Afirmațiile îi aparțin europarlamentarului Cristian Bușoi, președintele Comisiei pentru Industrie, Cercetare și Energie (ITRE), și au fost făcute în cadrul Conferinței Gândul Health EU Summit – Politici europene în domeniul sănătății și impactul lor asupra României.

“Cred că a pune România și ce avem de făcut în context european este foarte potrivit – e adevărat că nu putem reduce decalajele atât de repede și atât de eficient precum ne-am dori, dar cu siguranță, urmărind subiectele europene, folosind oportunitățile de finanțare, bani europeni și apoi, evident, implementând corect legislația de la nivel european, plus inspirându-ne din modele de bune practici, atunci când vorbim de asistența medicală în privat sau asigurări private de sănătate, România poate evolua în perioada imediat următoare”, a declarat Cristian Bușoi.

„Avem două pachete legislative care sunt extrem de importante”

Iar pentru ca țara noastră să aibă un plan de acțiune la nivel european, mizând pe experiența și expertiza companiilor farmaceutice și a operatorilor privați prezenți la evenimentul Gândul, europarlamentarul le-a propus ca ideile să fie trimise, iar apoi să devină parte a unui plan de acțiune al țării noastre la nivel european.

“În acest moment avem două pachete legislative care sunt extrem de importante și au suscitat interesul, mai ales în ceea ce privește zona de companii farmaceutice inovative, dar și generice.

Mă refer în primul rând, evident, la pachetul farma, cu care am avut ocazia să discut și despre care poate vom discuta puțin mai mult la Bruxelles, pentru că aș vrea să invit pe cineva de la Comisia Europeană care să poată răspunde și la întrebări mai tehnice, plus colegii raportori”, a precizat europarlamentarul Cristian Bușoi.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: