Skip to content
Politică

Cristian Buşoi, despre unda de şoc de la Chişinău: „Moldova rezistase…”

Romaniase se afla in prezent intre zidul anti-imigranti costruit de autoritatile ungare, terminat chiar de curand, si criza din Republica Moldova. Arestul fostului premier al Republicii Moldova Vlad Filat a produs o unda de soc in Republica Moldova. Reacţiile nu au intârziat să apară şi în politica românească.

Astfel, presedintele Klaus Iohannis s-a aratat ingrijorat de situatia din Moldova exprimand faptul ca evolutia evenimentelor din Moldova este urmarita atent de autoritatile de la Bucuresti. Acesta a mai spus ca spera ca orientarea pro-europeana a vecinilor nostri sa nu fie pusa in pericol de aceste evenimente şi a incurajat autoritatile din Republica Moldova să treacă peste dificultăţi şi să redreseze ţara.

Subiectul a fost dezbătut şi la postul Antena 3, în emisiunea „La ordinea zilei”, moderată de Dana Grecu. Prezent în emisiune europarlamentarul Cristian Busoi a oferit o reacţie pe această temă: „Dintre toate tarile din parteneriatul estic Republic Moldova ramasese singura care era pe drumul European si care nu era amenintata de actiunile Rusiei. Moldova rezistase, cu politicieni imperfecti (…)Moldova este dupa Palestina a 2-a tara care primeste subsidii de la UE. Acum e in fata unei provocari foarte foarte dura. Cei care au iesit in strada au fost puternic incurajati de forte pro-rusesti. Cred ca e o situatie foarte grava si e foarte bine venit apelul presedintelui Iohannis si directia este cea a UE.”, a conchis prim-vicepreședinte PNL.
In aceeaşi emisiune, sociologul Marius Pieleanu a exprimat că: „De curand Parlamentul Romaniei a aprobat un imprumut ca la camatari, cu dobanda.„, făcând referire la creditul de 150 de milioane de euro pe care ţara noastră l-a acordat la inceputul lui octombrie Republicii Moldova, credit cu o dobanda in jur de 1,5%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *