Skip to content
Politică

Cristian Buşoi: Europa se confruntă cu o concurenţă globală în descoperirea şi fabricarea de noi medicamente

facebook

Europarlamentarul român Cristian Buşoi a afirmat, în cadrul conferinței organizate de prestigioasa publicație europeană POLITICO, Strategic autonomy and the Pharma Strategy, că Europa se confruntă cu o concurenţă globală în descoperirea şi fabricarea de noi medicamente,

Vrem tratamente mai eficiente și mai ieftine, vaccinuri mai multe, dispozitive medicale și tehnologii de înaltă precizie. Totul este posibil cu investiții continue în cercetare și inovare. Europa are o tradiție îndelungată în descoperirea și fabricarea de noi medicamente, dar se confruntă acum cu o concurență globală.

Dacă în urmă cu 25 de ani, 1 din 2 medicamente a fost descoperit și dezvoltat în Europa, astăzi reușim să producem doar 1 din 5. Este necesar să revenim în top, să recuperăm decalajele și să oferim cetățenilor europeni cele mai bune terapii “made in EU”.

Despre provocări și soluții am discutat astăzi la Conferința Strategic autonomy and the Pharma Strategy, organizată de prestigioasa publicație europeană POLITICO. O dezbatere interesantă, interactivă, în care toți cei interesați de subiect au avut ocazia să adreseze întrebări„, a scris eurodeputatul român pe pagina sa de Facebook.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *