Skip to content
EPP.eu Europa Politică

Cristian Bușoi: Greva minerilor de la CEO, rezultatul taxei Viorica Dăncilă de 2% pe cifra de afaceri!

inquam photos

Europarlamentarul Cristian Bușoi, vicepreședinte al PNL, vineri, într-un comunicat de presă, atrage atenția că greva minerilor de la CEO este rezultatul taxei Viorica Dăncilă de 2% pe cifra de afaceri.

Redăm mai jos, integral, comunicatul de presă al europarlamentarului:

Problemele sociale enorme băgate sub preș și sărăcia, chiar din bazinul electoral al PSD sunt lecție despre cum gestionează PSD priorități economice: cu incompetență și corupție.

Guvernul trebuie să ofere condiții de muncă decente pentru mineri, altfel conflictul nu se va stinge.

Realitatea este că, în guvernarea PSD care se laudă că acordă atenție celor care muncesc, minerii lucrează în condiții foarte grele pe salarii de 2500 RON, iar lângă ei, “personal administrativ”, pilele politice , șoferii și cei care plimbă hârtii, câștigă aproape dublu, iar toate acestea sunt bine cunoscute și de politicienii locali și de lideri de sindicat.

În plus, taxa Dăncilă de 2% pe cifra de afaceri, pe care Guvernul a instituit-o la finalul anului trecut , a tăiat chiar resurse financiare ce puteau fi alocate pentru creșterea salariilor.

Dincolo de acțiunea haotică a guvernului PSDragnea, problemele de la complexul energetic Oltenia sunt urmare a nepăsării PSD față de mineri, nepăsare acumulată în ani și care își arată efectele acum, când oamenii ies în stradă pentru salarii.

Guvernarea PSD care se laudă că a mărit salariile, știe foarte bine condițiile grele de muncă și condițiile salariale de la CEO, dar în afară de faptul că a răspuns cu promisiuni în campania electorală, PSD nu a făcut nimic altceva”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *