Skip to content
Politică

Cristian Bușoi înlătură dubiile. Adevăratul motiv pentru care PNL solicită modificarea legii electorale

Europarlamentarul PNL Cristian Bușoi a fost invitat, duminică seară, alături de vicepreședintele PSD, Gabriela Firea în prima dezbatere electorală din acest an, în emisiunea moderată de Radu Tudor la postul Antena 3. Astfel, cei doi candidați pentru fotoliul de Primar al Capitalei și-au expus atât viziunea pe termen lung pentru soluționarea problemelor Bucurștiului, dar au venit și cu o serie de precizări politice.

În acest sens, a fost luată în discuție și popunerea PNL de a aduce o modificare legii electorale astfeș încât la alegerile locale, primarii să fie aleși din două tururi de scrutin.

Cu privire la acest subiect, Cristian Bușoi a declarat că susține modificarea solicutată de PNL și a adus și mai multe argumente în acest sens: „Cred ca alegerea in 2 tururi este mai logica, democratica, da mai multa legitimitate celui care va fi ales in urma alegerilor din 5 iunie. In Transilvania, unde este componenta etnică, veti vedea comunitati conduse de primari cu 20%, va genera frustrari. Vor fi surprize cu vot într-un tur. In plus, stimuleaza si participarea. Este o cerinta a celor care au iesit in strada si au avut solicitari. Domnul Iohannnis a spus ca urmeaza ca partidele politice si guvernul sa gaseasca o solutie. Premierul nu se impotriveste in sine ci si-ar dori daca nu un consens, ci o larga majoritate pentru aceasta soutie. Miza este la PSD. A explicat foarte bine si doamna Gorghiu. In aceste zile, saptamana ramane sa vedem daca gasim o solutie.”, a mai adăugat europarlamentarul.

Totodată, Bușoi a declarat că această modificare a legii electorale este de mult timp în vizorul PNL: „În general, în turul doi vin mai multi oameni. Si la locale veti vedea, in marile orase vin mai mult. Sunt mai multe voturi pentru cel ce castiga in turul 2. Noi cei din PNL am spus ca e mai democratic, mai corect fata de cetatean. Nu am reusit in Parlament pentru ca nu am avut majoritate. Intre timp, nu mai este guvernul PSD, am considerat ca este legitim sa cerem acestui guvern sa modifice aceasta eroare.”

Pe de altă parte, Gabriela Firea a declarat că PNL dorește să schimbe această lege după bunul plac precizând că: „Eu sunt confortabila si cu un tur si cu alegeri din 2 tururi.”

1 comentariu la “Cristian Bușoi înlătură dubiile. Adevăratul motiv pentru care PNL solicită modificarea legii electorale

  1. Cât de PROSTI au putut sa fie parlamentarii PNL când au votat legea prin care alegerile locale sa se desfășoare intr-un singur tur….când au avut stiut ce a-a întâmplat la alegerile prezidențiale ? Cât de ,,bou/vaca,,sa fii când ai văzut ca in primul tur,PSD câștiga alegerile,datorită faptului ca votanții de dreapta sunt împărțiți între mai multe partide si de-abia in turul doi se coalizează pt a înlătura pericolul ,,socialist,, PNL s-a bătut cu ,,caramida’n piept,, ca au câștigat alegerile prezidențiale,fără sa recunoască faptul ca diferența de 20 % dintre turul întâi si turul doi,a făcut-o coalizarea fortelor de dreapta,împotriva PSD. Prostia si nerecunostinta se plătesc…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *