Skip to content
Societate

Cristian Bușoi militează pentru instituirea Zilei Supraviețuitorilor de Cancer: Va deschide calea către dialog onest și dezbateri aplicate

Facebook/Cristian Busoi

Europarlamentarul Cristian Bușoi, alături de ”62 de colegi din toate grupurile politice”, a adresat o scrisoare președinților Parlamentului European și Comisiei Europene a atras atenția că, în UE, ”sunt 20 de milioane de supraviețuitori ai bolii, iar an de an, numărul lor crește”. ”Viața acestor pacienți depinde de măsurile care să sprijine integrarea socială și de politicile de reintegrare a lor pe piața muncii. Avem așadar nevoie de o zi în care să sărbătorim victoria vieții asupra cancerul și în care să promovăm calitatea vieții supraviețuitorilor”, arată Cristian Bușoi, care conduce Intergrupul de Luptă împotriva Cancerului din Parlamentul European.

”Ziua Europeană a Supraviețuitorilor de Cancer este un pas foarte important pentru punerea în aplicare a obiectivelor Planului UE de luptă împotriva acestei boli. Prin urmare, trebuie să luăm în considerare măsuri concrete, atât la nivelul UE, cât și la nivel național, pentru ca supraviețuitorii să își îmbunătățească situația în următorii ani.

Recunoașterea oficială a Zilei Supraviețuitorilor de Cancer va oferi UE o oportunitate unică de a aduce împreună pacienți, familii și prieteni ai acestora, medici și decidenți. Va deschide calea către dialog onest și dezbateri aplicate, care să ofere soluții pragmatice pentru lupta împotriva bolii și promovarea măsurilor din Planul european de combatere a cancerului, prezentat de Comisie în 2021.

În scrisoarea pe care am trimis-o către Roberta Metsola, Ursula von der Leyen și Stella Kyriakides am subliniat că Ziua Supraviețuitorilor de Cancer este deja recunoscută și sărbătorită în prima duminică a lunii iunie în mai multe țări, cum ar fi SUA, Canada, India, Africa de Sud și Australia”, arată europarlamentarul.

Înființat în 2020, Intergrupul de Luptă Împotriva Cancerului din Parlamentul European a fost gândit de Coaliția Europeană a Pacienților cu Cancer (ECPC) pentru a asigura continuitatea activității Parlamentului European în domeniul cancerului. Intergrupul servește drept forum pentru ca deputații din toate partidele politice să se angajeze în dialog cu pacienții, supraviețuitorii cancerului, medicii, societățile științifice și medicale, instituțiile de cercetare și alte părți interesate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *