Skip to content
Politică

Cristian Bușoi (PNL) apasă frâna: Nimeni nu intenționează să creeze un nou USL. PSD nu își poate impune toate dorințele

Facebook

PSD nu își poate impune toate dorințele într-un eventual guvern cu PNL, cum nici PNL nu poate rămâne într-o coaliție, dacă ea se va concretiza, pe un proiect pur de centru-dreapta, a explicat Cristian Bușoi, vicepreședinte al liberalilor. Eurodeputatul liberal a indicat că, în acest moment, „cota unică este o linie roșie” pentru PNL.

Întrebat cum se împacă filosofiile celor două partide, având în vedere, spre exemplu, poziția PSD privind impozitarea progresivă, vicepreședintele PNL a explicat: „Într-adevăr sunt multe lucruri de discutat între cele două partide (PNL și PSD, n.r.), sunt foarte multe deosebiri, și încă puține asemănări, dar vreau să vă spun că nimeni nu intenționează să creeze un nou USL, nici Partidul Național Liberal și cred că nici Partidul Social Democrat. Nu e vorba de o alianță politică, nu e vorba de a face liste comune, de a avea candidați comuni.

Două partide care au fost în cea mai mare parte a timpului în ultimii ani în opoziție unul față de celălalt, pentru că într-un fel sunt obligați și de aritmetica parlamentară, și a fost amintită mai devreme, și cel mai mare impuls este cel al situației dificile în care se află România astăzi, încearcă să găsească niște puncte comune și un guvern care să scoată România din pandemie”, a declarat liberalul marți seară la postul B1 TV.

Referitor la armonizarea programelor, Cristian Bușoi a pledat pentru găsirea unor „soluții de mijloc”: „Vor fi discuții, vor fi discuții nenumărate, nu se vor termina mâine sau chiar în această săptămână. Evident că PSD nu își poate impune toate dorințele și toate proiectele, așa cum Partidul Național Liberal nu poate rămâne într-o coaliție, dacă această coaliție se va construi, pe un proiect pur liberal, pur de centru-dreapta. Trebuie găsite soluții de mijloc. Evident, pentru fiecare din partide sunt niște linii roșii. Pentru Partidul Național Liberal, în acest moment, cota unică este o linie roșie. Pentru PSD sunt alte linii roșii peste care nu pot trece într-o discuție privind programul de guvernare”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *