Skip to content
Politică

Cristian Bușoi, președintele Comisiei pentru Industrie, Cercetare și Energie (ITRE) din Parlamentul European, întâlnire cu vicepreședintele Comisiei Europene Marcos Sefcovic

Europarlamentarul Cristian Bușoi (PNL, PPE), președinte al Comisiei pentru Industrie, Cercetare și Energie (ITRE) din Parlamentul European a avut duminică în întâlnire la Bruxeles cu vicepreședintele Comisiei Europene responsabil cu Relatiile internaționale, Marcos Sefcovic.

Cei doi au discutat despre ”o bună colaborare între Comisia Europeană și Comisia pentru Industrie, Cercetare și Energie”, ”în condițiile în care odată cu obiectivele ambițioase și programul legislativ legat de Green Deal (Acordul Verde European) interacțiunea dintre Parlamentul European și Comisia Europeană va fi mult mai intensă și extrem de dinamică”, a explicat eurodeputatul român într-o postare pe Facebook.

Cristian Bușoi a fost ales președinte al Comisiei ITRE la începutul lunii decembrie, după ce poziția a fost vacantată de Adina Vălean, care a devenit comisar european pentru transporturi, informează caleaeuropeana.ro.

Comisia Europeană a prezent la 11 decembrie Pactul Ecologic European, un proiect ambițios prin care Uniunea Europeană își propune să transforme Europa în primul continent neutru din punct de vedere cliamtic până în anul 2050.

Astfel, prin cele 50 de obiective stipulate în foaia de parcurs, Bruxelles-ul își propune să încurajeze utilizarea eficientă a resurselor prin trecerea la o economie circulară curată și să pună capăt schimbărilor climatice, să inverseze declinul biodiversității și să reducă poluarea.

Pactul prezintă investițiile necesare și instrumentele de finanțare disponibile și explică modul în care se va asigura o tranziție justă și favorabilă incluziunii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *