Skip to content
Puterea Știrilor Video

Cristian Bușoi propune soluții pentru criza din Republica Moldova: E nevoie de o coordonare cu instituțiile europene

Featured Video Play Icon

Europarlamentarul PNL, Cristian Bușoi a fost, marți, invitat la ”Puterea Știrilor”, în cadrul căreia a vorbit, printre altele și despre poziția autorităților din România, față de criza din Republica Moldova.

Liberalul consideră că este nevoie de o coordonare cu  instituțiile europene și cu partenerul strategic al României, SUA, pentru ca lucrurile să se rezolve în Republica Moldova.

”Cu siguranță așteptarea este alta și din partea partidelor pro-europene din Republica Moldova și din partea multor analiști politici, chiar colegi  ai mei din Opoziție, din România, au o altă reacție. Pe de altă parte, înțeleg situația delicată, înțeleg că în mod evident trebuie gestionate și la nivel interstatal relațiile cu Republica Moldova și că e o miză extrem de importantă pentru România, pentru a lua decizii înainte ca ele să fi clare din punct de vedere constituțional și politic. Cred că e nevoie de o coordonare cu instituțiile europene, cu partenerul nostru strategic,cu SUA și dacă se poate găsi o soluție și o poziție comună, în această formulă de parterneriat să facem demersuri comune pentru ca lucrurile să se rezolve în Republica Moldova”, a declarat Cristian Bușoi în cadrul emisiunii „Puterea Știrilor”.

Afirmațiile europarlamentarului vin în contextul în care au existat mai multe reacții ale autorităților din România față de criza politică din Republica Moldova. De pildă, Ministerul Afacerilor Externe a transmis, marți, un nou punct de vedere, de susținere a noului guvern, după ce în presă au apărut informații că Teodor Meleșcanu are o poziție opusă de cea a UE în cazul crizei din Republica Moldova, adică a susținerii de alegeri anticipate. Această variantă era susținută și de oligarhul Vlad Plahotniuc.

Administrația Prezidențială transmite că poziția oficială a României în ceea ce privește situația politică din Republica Moldova a fost exprimată, marți, prin comunicatul de presă făcut public de Ministerul Afacerilor Externe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *