Skip to content
Politică

Cristian Bușoi: PSD pune, din nou, România într-o situaţie ruşinoasă la nivel european

facebook.com
Europarlamentarul PNL și vicepreședinte al PNL București, Cristian Bușoi, susține, într-un comunicat de presă, că OUG 114 încalcă legislația UE, fapt confirmat și la nivel european de Comisarul pentru Energie, Miguel Arias Canete. Mai mult, această Ordonanță emisă de PSD pune România într-o situație rușinoasă în UE.
Redăm mai jos comunicatul integral al europarlamentarului:
Răspunzând întrebării pe care i-am adresat-o, Comisarul pentru Energie, Miguel Arias Canete, confirmă că OUG 114 încălcă legislația UE, contrar gogoșilor dlor Teodorovici & Vâlcov Comisarul european pentru energie, Miguel Arias Canete, atrage atenția că “sistemul prețurilor reglementate introdus prin OUG 114 este contrar cerințelor judice ale UE”.
PSD pune astfel, din nou, România într-o situaţie ruşinoasă la nivel european, ca ţară care exercită Președinția UE şi care emite acte normative în vădită contradicţie cu reglementările UE, cu implicaţii negative deopotrivă asupra pieţei de energie şi asupra gospodăriilor.
Răspunsul Comisarului European pentru Energie dovedește că ministrul de Finanțe, Orlando Teodorovici şi Darius Vâlcov au mințit când au afirmat, în repetate rânduri, că OUG este în acord cu legislația europeană.
Comisarul Miguel Arias Canete amintește că, după adoptarea OUG 114/2018, Comisia Europeană a inițiat un dialog cu autoritățile române pentru a evalua compatibilitatea cu legislația UE și că CE analizează implicațiile anumitor dispoziții pentru dezvoltarea unor piețe sigure, competitive și lichide ale energiei în România și în regiunea Europei de Sud-Est.
Amintesc că Guvernul Dăncilă riscă procedura de infringement, în condițiile în care CE a informat în această lună Guvernul României că OUG 114/2018 nu respectă nici prevederi ale Directivei Gazului – 2009/73/CE și nici Reglementările privind alimentarea cu gaz 2017/1938, instrumente care urmăresc asigurarea competitivității pe piața UE a gazului și protejarea alimentării gospodăriilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *