Skip to content
Sănătate Societate

Cristian Bușoi, puternic semnal de alarmă: Pacienții morți la Institutul Marius Nasta din cauza infecțiilor arată că trebuie construite spitale noi

Europarlamentarul PNL Cristian Bușoi, vicepreședinte al PNL pe Sănătate, reacționează, miercuri, într-un comunicat de presă remis redacției PSnews.ro, după ce un număr de 17 pacienţi au fost infectaţi cu acinetobacter de la începutul acestui an, iar 13 au murit la Institutul „Marius Nasta”.

Bușoi susţine că pacienții morți la Institutul Marius Nasta din cauza infecțiilor arată că trebuie construite spitale noi iar spitalele regionale nu trebuie amânate pentru 2027.

”Informațiile privind numărul pacienților decedați, infectați cu bacterii la Institutul Marius Nasta arată de ce este nevoie de construirea spitalelor regionale.

Faptul că inclusiv managerul Institutului Nasta a atras atenția că pacienții riscă infectarea cu bacterii din cauză că spitalul, cu peste 100 de ani vechime, are nevoie de investiții în refacerea canalizării ar trebui să fie un grav semnal de alarmă!

Dar, din păcate, ne-am obișnuit și cu astfel de cazuri și cu nepăsarea autorităților.

Infecțiile din spitalele vechi sunt o cauză directă a morții multor pacienți.

Aceste infecții sunt accentuate din cauza vechimii clădirilor. Acesta este motivul pentru care am spus și voi continua să repet că este criminal faptul că se amână construirea spitalelor regionale.

Guvernul și Ministerul Sănătății nu trebuie să amâne construirea spitalelor regionale pentru 2027. Acestea pot fi începute până în 2020.

Este de neacceptat că Guvernul și Ministerul Sănătății recunosc, cu indolență, că nu au terminat nici măcar studiile de fezabilitate pentru cele 3 spitale regionale: Iași, Cluj, Craiova, pentru a le trimite la Comisia Europeană în vederea aprobării  finanțării”, scrie Cristian Bușoi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *