Skip to content
Europa Politică

Cristian Buşoi, responsabil al PE pentru relaţia cu Agenţia Europeană a Medicamentului

" "

Europarlamentarul Cristian Buşoi a fost numit responsabil al Comisiei de Mediu şi Sănătate din Parlamentul European pentru relaţia cu Agenţia Europeană a Medicamentului, considerată de el ca fiind unul dintre proiectele de succes ale UE.

Sunt onorat pentru numirea mea ca responsabil al Comisiei de Mediu şi Sănătate din Parlamentul European pentru relația cu Agenția Europeană a Medicamentului.

" "
" "

Agenția Europeană a Medicamentului este unul dintre proiectele de succes ale UE și a asigurat în toți acești ani un acces rapid al pacienților europeni la medicamente inovative și salvatoare de viață, impunând în același timp și un standard foarte înalt de siguranță și calitate. În mod special în cazul medicamentelor pentru uz pediatric, dar și în cazul terapiilor pentru bolile rare, procedura centralizată a asigurat o șansa în plus la vindecare pentru pacienți”, a scris Buşoi pe pagina sa de facebook.

El a precizat că noua legislaţie europeană în privinţa datelor personale pune probleme în cercetarea medicală şi trebuie clarificată această problemă: “Există însă și câteva provocări în activitatea Agenției, care trebuie depășite în perioada următoare. Mutarea sediului de la Londra la Amsterdam din cauza Brexit a dus la scăderea numărului de angajați, iar situația trebuie remediată cât mai repede. De asemenea, noua legislație europeană în privința datelor personale (GDPR) pune probleme foarte mari în cercetarea medicală și trebuie clarificată.

Din Parlamentul European, Comisia de Sănătate va sprijini toate eforturile de eficientizare și îmbunătățire a activității Agenției, dar va fi și foarte exigentă și va monitoriza îndeaproape activitatea Agenției Europene a Medicamentului, care trebuie să respecte în totalitate legislația europeană și să acționeze în beneficiul pacienților europeni”.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *