Cristian Bușoi: Ședință extrem de importată astăzi pentru viitorul Uniunii Europene

Cristian Busoi
Facebook/ Cristian Busoi

Ședință extrem de importată astăzi pentru viitorul Uniunii Europene, pe care am avut onoarea să o conduc în Parlamentul European, anunță europarlamentarul PNL Cristian Bușoi.

„La Comisia ITRE au fost prezenți miniștri și secretari de stat din Guvernul Belgiei, care ne-au prezentat agenda de priorități a președinției belgiene la Uniunea Europeană: doamna Petra De Sutter, viceprim-ministru, doamna Tinne Van der Straeten, ministrul Energiei, domnul Mathieu Michel, secretar de stat pentru digitalizare, domnul Willy Borsus, vicepreședinte al Guvernului Valon, domnul Thomas Dermine, secretar de stat pentru redresare economică și investiții strategice.

Sub deviza „Protejăm. Consolidăm. Pregătim”, Belgia și-a propus să se axeze în timpul președinției UE pe șase domenii cheie, printre care se numără consolidarea competitivității Europei, promovarea și protejarea sănătății cetățenilor și tranziția către o economie verde.
Am discutat cu miniștri prezenți la Comisia ITRE despre dosarele pe care le avem în lucru, care susțin domenii-cheie, precum inovarea, cercetarea, dezvoltarea tehnologică, digitalizarea și energia sustenabilă, dar și despre viitoarele alegeri pentru Parlamentul European.

Reprezentanții Belgiei s-au angajat să colaboreze cu noi pe aceste domenii, să consolideze colaborarea între statele membre și să se implice activ pentru a promova dezbaterea deschisă și constructivă, în contextul scutinului din această vară”, susține Cristian Bușoi.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: