Skip to content
Politică

Cristian Bușoi, semnal de alarmă înainte de moțiune: Trebuie gândită urgent o strategie!

inquam photos

Opoziția a depus moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă și va fi dezbătută și votată săptămâna aceasta. Astfel, apar întrebări privitoare la șansele moțiunii, cât și legate de negocierile pe care le poartă opoziția cu puciștii din PSD, parlamentarii din Pro România, dar și cei din grupurile minorităților.

În acest context, redacția PSnews.ro a luat legătura cu vicepreședintele PNL, Cristian Bușoi. Concret, întrebat ce șanse are moțiunea să fie un succes, europarlamentarul a precizat că toți parlamentarii care îl critică pe Dragnea din afara opoziției trebuie să o voteze.

„Moţiunea poate trece dacă parlamentarii, din afara Opoziției, care-l critică pe Liviu Dragnea vor vota. Opoziția, iar PNL a avut un rol important, l-a zdruncinat bine pe Liviu Dragnea la conducerea Camerei , a lipsit doar o instituție neutră și corectă care să ia act de faptul că Liviu Dragnea nu mai este preşedintele Camerei. Nu cred că întâlnirea USR cu premierul Dăncilă ajută la trecerea moțiunii, pare o naivitate politică. Dă un semnal foarte neclar către cei din PSD care nu-l mai vor pe Dragnea, să te întâlneşti, fix înainte de moţiune, cu premierul pe care vrei sa-l dai jos şi să-l rogi frumos să nu mai greşească. După 2 ani și jumătate de guvernare, am văzut și că CNADNR au inaugurat în jur de 7 km de autostradă, finalizați de 2 constructuri diferiți, spre Pitești. 7 km de autostradă în 2 ani și jumătate, asta este guvernarea Dragnea. Moțiunea este pentru a opri răul pe care dl Dragnea îl face, printr-o guvernare proastă și interesată exclusiv să rezolve problemele din Justiție ale liderilor PSD. Că măsurile economice sunt proaste, că această guvernare și-a bătut joc de perioada de creștere economică, fără să facă nicio investiție publică –  toate sunt urmările politicii liderului PSD pentru Românie în timp ce încearcă să-și rezolve propriile probleme penale”, a declarat liberalul.

Totodată, chestionat cum trebuie purtate negocierile cu puciștii din PSD, cât și cu parlamentarii Pro România, Cristian Bușoi a menționat că negocieri cu cei din partidul lui Ponta s-au purtat.

„Din cate știu, s-a discutat și se discută cu cei din Pro România. Dacă vor într-adevăr să arate că tot ce spun despre Liviu Dragnea și guvernarea Dăncilă este adevărat, atunci trebuie să voteze moțiunea. Discutăm cu fiecare partid și chiar cu fiecare parlamentar, dar la vot fiecare este cu propria conștiință, a adăugat președintele PNL București.

De altfel, întrebat cum trebuie purtate negocierile cu UDMR de către opoziție, Cristian Bușoi a atras atenția că fără a convinge formațiunea maghiară sau ALDE să voteze moțiunea, aceasta nu va avea succes, iar pe cale de conecință este nevoie urgent de o strategie pentru a rezolva situația.

„Imaginea elocventă de dinaintea moţiunii este cea cu Liviu Dragnea, cu spatele la zid, înconjurat de UDMR. Cred însă că fără a aduce alături de moțiune UDMR sau ALDE, va fi foarte greu să avem succes, și trebuie gândită urgent o strategie în acest sens, a spus eurodeputatul.

Pe final, chestionat dacă PNL este gata să preia guvernarea, Cristian Bușoi a reliefat că formațiunea liberală are oameni pregătiți pentru o astfel de responsabilitate, dar nu vor asigura Guvernul de unii singuri.

„Da, dar trebuie înțeles că PNL nu va face Guvernul singur. Va fi o coaliție. Da, PNL are oameni pregătiţi şi care au şi experienţă politică, ceva ce nu se poate spune despre guvernul Dăncilă. Încă o dată trebuie spus, PNL a pus lucrurile în mişcare și le conduce în direcție corectă, dar trebuie întrunit un număr ca Liviu Dragnea și oamenii lui să fie dați jos de pe scaune. Văd că se întreabă unii “de ce mai depuneți moțiune, dacă nu știți sigur că o să schimbaţi guvernul?”, iar raspunsul nu poate fi decat « pentru că dacă nu depunem, știm sigur că nu o să-l schimbăm”, a conchis Cristian Bușoi în exclusivitate pentru PSnews.ro,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *