Skip to content
Politică

Cristian Buşoi, soluţie durabilă pentru criza refugiaţilor: Numai în 2015, în UE au ajuns… FOTO

Europarlamentarul PNL Cristian Buşoi oferă o soluţie durabilă în ceea ce priveşte criza refugiaţilor.

Într-o postare de sâmbătă pe Facebook, prim-vicepreşedintele PNL aminteşte că numai în 2015, în UE au ajuns 1 milion de refugiați, „iar acest flux trebuie oprit”.

„Soluția durabilă este implicarea UE în asigurarea păcii în Siria și în regiune. Numai așa toate aceste familii cu copii, care au fugit din calea războiului, a distrugerii, a violențelor și a terorismului, se vor putea întoarce la casele lor”, punctează Buşoi.

„Am avut onoarea să fac parte din delegația Partidului Popular European într-o misiune în Capitala Libanului, Beirut. În timpul celor 2 zile petrecute acolo am avut întâlniri cu președintele Parlamentului libanez, Ministrul de Externe și al Migrației, Ministrul Culturii, Patriarhul marorit, șeful misiunii UNFIL și ambasadori ai statelor UE, dar am vizitat și o tabără de refugiați.

Am fost foarte bucuros să îl întâlnesc și pe ambasadorul României, extrem de activ și apreciat în mediul politic și economic din Liban.

La cei 4 milioane de locutori pe care ii are Libanul, s-au adăugat, în ultimii ani, încă aproape 2 milioane de refugiați sirieni (1,2 milioane) și palestinieni (500 de mii).
O țară care se confrunta oricum cu probleme sociale și economice serioase trebuie sa facă față acum și acestui val uriaș de refugiați, cărora trebuie să le asigure un loc de muncă, pentru un trai decent.
Beirut, un oraș care timp de decenii a fost considerat „Parisul Orientului Mijlociu”, se află astăzi într-o situație dificilă, atât din cauza războiului civil din trecut, cât și a conflictelor din regiune.

Uniunea Europeană are obligația să sprijine în mod eficient și clar eforturile Libanului de a gestiona problemele umanitare ale migranților”, mai scrie eurodeputatul.

Puteţi vedea AICI galeria foto a lui Cristian Buşoi.

ppe

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *