Skip to content
Politică

Cristian Bușoi: Trebuie să oferim profesioniștilor din sănătate garanția accesului la tehnologii de ultimă generație

facebook
" "

Europarlamentarul PNL Cristian Bușoi spune, într-o postare pe Facebook, că este nevoie de strategii pentru forța de muncă în domeniul sănătății și de oferirea garanției accesului la inovare și tehnologii de ultimă generație pentru salvarea cât mai multor vieți. Eurodeputatul a participat, la Palatul Parlamentului, alături de directorul OMS Europa, dr. Hans Kluge, la evenimentul organizat de Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății.

”În aceste vremuri provocatoare și fără precedent, asistentele, infirmierele, moașele alături de toți ceilalți profesioniști din sănătate sunt eroii noștri și au nevoie de respect, dar și de mai mult sprijin.
Avem nevoie, pe de o parte, de strategii pentru forța de muncă în domeniul sănătății: de dezvoltare și formare continuă, și, pe de altă parte, trebuie să oferim profesioniștilor din sănătate garanția accesului la inovare și tehnologii de ultimă generație, pentru ca ei să poată salva vieți, aici, în România.
Presiunea pe sistemul de sănătate era uriașă și înainte de pandemia COVID-19. Da, nu avem suficient personal medical și, în unele spitale, condițiile pot fi mult îmbunătățite. Însă, în ciuda unor lipsuri, profesioniștii din sănătate au luptat cu multă dedicare pentru a învinge virusul, au câștigat multe lupte până acum și vor câștiga și războiul. Iar noi, de la București și de la Bruxelles, trebuie să îi ajutăm.

Avem 5,1 miliarde euro, la nivel european, prin Programul de Sănătate al UE, pentru care sunt raportor, și peste 5 miliarde euro strict pentru România prin POS 2021 – 2027 și PNRR”, scrie Cristian Bușoi.

" "
" "

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *