Cristian Bușoi: „Un ACORD Industrial este esențial pentru a echilibra ambițiile ecologice cu nevoile economice”

Europarlamnetarul Cristian Bușoi
Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

Cristian Bușoi, președintele Comisiei pentru Industrie, Cercetare și Energie (ITRE) din Parlamentul European, subliniază, într-o declarație preluată și de presa internațională, importanța unui Acord Industrial care să ajute sectoare strategice pentru blocul comunitar.

Într-un moment important pentru viitorul UE, înaintea alegerilor pentru Parlamentul European, se pune un nou accent pe politicile industriale europene, care să echilibreze ambițiile Pactului Verde European. Premierul belgian Alexander De Croo, într-un discurs, care a avut loc, săptămâna aceasta, în Parlamentul European la Strasbourg, a subliniat necesitatea unui „Acord Industrial” (Industrial Deal) complementar Pactului Verde, pentru a menține producția industrială în Europa și a răspunde provocărilor economice și climatice actuale, a transmis Cristian Bușoi, printr-un comunicat de presă.

„În calitate de președinte al Comisiei pentru Industrie, Cercetare și Energie din Parlamentul European am subliniat într-o declarație, preluată de politico.eu că trebuie să gândim unele măsuri și să vedem cum putem îmbunătăți condițiile precum prețul electricității și povara regulamentelor excesive care afectează acum industria europeană. Un Acord Industrial în UE este deosebit de important pentru că echilibrează ambițiile ecologice cu nevoile economice. Acesta ar putea sprijini sectoarele energetice intensive, cum ar fi producția de oțel și aluminiu, vitalizând astfel economia și menținând competitivitatea Europei la nivel global”, consideră Cristian Bușoi.

Citeşte mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL