Skip to content
Politică

Cristian Buşoi vrea deblocarea posturilor din sistemul de Sănătate: Trebuie să se găsească soluţii

Facebook/Cristian Busoi

Vicepreşedintele PNL Cristian Buşoi a afirmat, după o întâlnire cu reprezentanţii sindicatelor din sănătate că va acţiona în Coaliţie pentru deblocarea posturilor din sistem.

„Am avut, astăzi, o întâlnire de lucru foarte bună cu reprezentanții sindicatelor Sanitas, în calitate de vicepreședinte PNL responsabil de Sănătate. Este nevoie de soluții rapide și voi acționa în cadrul PNL și în Coaliție pentru deblocarea posturilor din sistemul de Sănătate, aplicarea Legii 153/2017 privind salariile, sporurile și gărzile, asigurarea tichetelor de vacanță și a indemnizației de masă”, a scris Buşoi pe pagina sa da Facebook.

El afirmă că e necesar să se găsească soluţii în următoarea Lege unică a salarizării pentru creșterea veniturilor angajaţilor din sistemul de sănătate.

„Angajații din spitalele aflate în subordinea Ministerului Transporturilor au nevoie de certitudinea că își vor păstra locurile de muncă. De asemenea, respectand angajamentele din PNRR și constrângerile bugetare, trebuie să se găsească soluții în următoarea Lege unică a salarizării pentru creșterea veniturilor și, mai ales, pentru rezolvarea inechităților și discrepanțelor din sistem. Dialogul trebuie să continue, soluțiile să fie implementate rapid și mișcările de protest să fie evitate”, a mai scris Buşoi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *