Skip to content
Politică

Cristian Diaconescu, concluzii amare după cel mai dur raport MCV: Acum trebuie să ajungem din urmă Bulgaria!

Inquam Photos / Virgil Simonescu

Raportul MCV pentru România este cel mai dur din ultimii 10 ani. Experții Comisiei Europene notează că lupta anticorupție a scăzut dramatic, iar activitatea DNA este într-un declin semnificativ.

Analistul politic Cristian Diaconescu este de părere că România a înregistrat în ultimii ani un regres continuu, ilustrat în raporturile MCV. Din punctul său de vedere, prioritatea numărul unu a României ar trebui să fie eliminarea acestui mecanism, așa cum au reușit și vecinii bulgari.

“Din păcate suntem într-un proces continuu de regres. Ani de-a rândul acest raport a reprezentat în România un regres. Aici au fost mai multe tipuri de reacții în general. De exemplu, reacția naționalilor aflați la conducerea țării care spuneau că suntem tratați nedrept. Despre ce a făcut PSD am văzut, problema e ce se întâmplă de acum încolo. Croația a primit din partea Consiliului Comisarilor avizul de a intra în Schengen, dar Croația s-a folosit inclusiv de argumentele din raport.

Parlamentul European în ianuarie 2019 a aprobat acea legare a fondurilor europene de statul de drept, la propunerea Comisiei Europene. Deci din această perspectivă, până la sfârșitul anului când se va negocia cadrul financiar multianual, va exista o prevedere, în așa fel încât să se poată restrânge sau suspenda pe perioadă nedeterminată, uneori, alocarea de fonduri europene către statele membre.

Concluzia este că acum trebuie să ajungem din urmă Bulgaria”, a explicat Cristian Diaconescu pentru PSNews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *