Skip to content
Politică

Cristian Diaconescu: „În mandatul meu, Partidul Mișcarea Populară nu dispare!”. Ce spune despre discuțiile cu PNL

Inquam Photos/Virgil Simonescu

Președintele PMP, Cristian Diaconescu, a declarat, luni, că nu va accepta fuziunea cu PNL. Varianta agreată de partidul lui Traian Băsescu este negocierea unei alianțe politice, dar PMP așteaptă ca liderii săi să fie invitați să facă parte din viitorul Guvern.

Vreau să spun foarte clar. În mandatul meu, Partidul Mișcarea Populară nu dispare. Și, din acest punct de vedere, în acest moment, nu se pune în discuție niciun fel de asociere într-o formă prin care partidul ar ieși de pe scena politică în relație cu orice alt partid din România. Spun acest lucru și plec de la un argument, după părerea mea, de bun simț. Avem 2.200 de aleși locali și 50 de primari. Suntem al treilea partid din punctul de vedere al reprezentării la nivelul comunităților locale. Este o resposabilitate extraordinară din această perspectivă, iar dialogul cu partidul de guvernământ – și salut disponibilitatea Partidului Național din acest punct de vedere – se va referi în special la aspecte care țin de cooperarea la nivelul autorităților locale și în ceea ce privește comunitățile. (…) Atunci când ai 2.200 de aleși locali și de capacitatea acestora de a-și îndeplini mandatul pentru care au fost aleși. Deci, acesta este conținutul dialogului”, a declarat Diaconescu, potrivit Digi24.ro

„Am primit sâmbătă mandat de a avea o echipă care să dialogheze cu PNL. Nu ne putem, în mod evident, permite și nici nu dorim acest lucru, să oprim dialogul politic în România. Și, respectivele echipe se vor întâlni. Vom vedea care sunt elementele pe care ei le vor discuta, pe ce zone ne apropiem. Nu a existat și nu există în acest moment nici-un proiect de masă propus, decât o declarație de intenție la care în mod normal și civilizat am răspuns”, a continuat acesta.

Amintim că PS News a scris vineri despre faptul că PNL și PMP au decis să fuzioneze, în sensul că partidul condus de Cristian Diaconescu ar urma să fie absorbit de formațiunea lui Florin Cîțu. PNL ar câștiga prin această fuziune 2.300 de consilieri și 50 de primari. De asemenea, la nivelul PNL se vorbește și de o fuziune cu ALDE, partidul condus acum de Daniel Olteanu. PS News a luat legătura cu președintele ALDE, dar până în acest moment nu am obținut o reacție oficială.

DETALII AICI: Discuțiile despre fuziunea PNL-PMP, confirmate de Florin Cîțu, dar negate de Cristian Diaconescu. Pe lista liberalilor urmează ALDE

Surse din PNL susțin că, în ședința Biroului Executiv de vineri, s-a stabilit deja echipa care va negocia procesul de fuziune cu PMP, iar în urmă cu trei săptămâni, conducerea PMP ar fi votat, la rândul ei, în unanimitate începerea acestor negocieri, urmând să aibă sâmbătă o ședință decisivă în acest sens. Cele două partide au stabilit un calendar privind procesul de fuziune, urmând să stabilească ce va primi PMP în noua structură.

Discuțiile la nivelul PNL au fost confirmate inclusiv de Florin Cîțu. „Sunt doar negocieri. Nu sunt trase concluziile”, a precizat președintele PNL la Palatul Parlamentului.

PMP a negat, însă, informația printr-un mesaj pe Facebook: ”Președintele PMP, Cristian Diaconescu, neagă fuziunea cu PNL Președintele PMP, Cristian Diaconescu, a declarat, foarte clar, că <<știrile apărute în spațiul public privind deciziile care ar fi fost luate de PMP privind fuziunea cu PNL, sunt false>>”.

Ulterior, PMP a anunţat, sâmbătă seară, că s-a decis continuarea discuţiilor cu PNL ”privind un proiect politic comun”, fiind stabilită o echipă de negociere în acest sens.

„Consiliul Naţional al Partidului Mişcarea Populară, reunit în 13 noiembrie, a decis continuarea discuţiilor cu Partidul Naţional Liberal privind un proiect politic comun, desemnând şi o echipă de negociere în acest sens”, a transmis, sâmbătă seară, PMP într-un comunicat de presă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *