Skip to content
Politică

Cristian Diaconescu, la „Dosar de Politician”, despre finanțarea sistemului de sănătate: S-au dus banii în alte zone?

Inquam Photos/Virgil Simonescu
" "

Cristian Diaconescu a vorbit, joi seară, în emisiunea „Dosar de Politician”, realizată de jurnalistul Silviu Mănăstire la postul B1 TV, despre provocările și abordarea pe care o are Ministerul Sănătății în contextul crizei sanitare actuale.

Este un sistem enorm în care se investesc foarte mulți bani. Ceea ce vedem public este un exercițiu de comunicare prin care se încearcă să se explice ceva de neexplicat.

" "
" "

Ar trebui să ne cerem scuze, cei care am fost prin partidele politice, în legătură cu ceea ce se întâmplă. Toate partidele promit bugete mai mari, spitale. Întrebarea e: n-au vrut sau s-au dus banii în alte zone? Undeva s-a pierdut finanțarea pe drum. Unde se duc banii din diverse categorii de venituri? La un moment, această resursă este scurtcircuitată de politic.„, a spus Cristian Diaconescu.

Președintele PMP a explicat că în acest moment autoritățile încearcă să găsească cele mai bune soluții, însă în contextul actual este aproape imposibil să se creeze o relație strânsă cu cetățenii. „Sistemul de Sănătate este un sistem enorm, în care se investesc foarte mulți bani. În 2020, fondul de asigurări de sănătate a primit cam 9,2 miliarde ceea ce înseamnă că sistemul de contributivitate nu reușește să țină pasul, deci banii se centralizează.

Ceea ce vedem public este un exercițiu de comunicare în care se încearcă să se explice ceva, în aceste moment de criză, care este de neexplicat: circulația banilor în relația cu moartea… Problema se pune ‘n-ați făcut spitale’, întrebarea e ‘n-au vrut sau s-au dus banii în altă zonă?’. Pentru câștigul politic ar fi vrut să facă, dar undeva s-au pierdut pe drum”, a declarat preşedintele PMP.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *