Skip to content
Politică

Cristian Diaconescu nu crede în reforma anunțată de PSD: În realitate, fiecare va rămâne cu o agendă personală

Inquam Photos / Virgil Simonescu
" "

Zilele acestea Partidul Social-Democrat trece printr-o adevărată bătălie internă pentru preluarea șefiei. După eșecul usturător de la prezidențiale, Viorica Dăncilă a devenit peste noapte un paria al partidului. Mai mulți lideri, printre care Marcel Ciolacu, Șerban Nicolae sau Gabriela Firea au cerut răspicat o nouă conducere, iar în prezent se conturează două tabere care luptă pentru preluarea partidului.

Analistul Cristian Diaconescu este de părere că înlăturarea Vioricăi Dăncilă nu reprezintă decât un ritual necesar pentru PSD. Pe fond, nu vor exista însă schimbări radicale, ci vor veni noi purtători de mesaj. Analistul a mai spus și că potențialul electoral al PSD rămâne mare în perspectiva viitoarelor alegeri, de vreme ce 3 milioane de voturi reprezintă aproape 40 de procente.

" "
" "

“Înlăturarea Vioricăi Dăncilă de la vârful partidului este doar o chestiune de ritual absolut necesar, după care vor interveni cuvinte de tipul ”reformă” sau ”revigorare”, dar în realitate fiecare va rămâne cu o agendă personală.

Totuși, PSD s-ar putea să aibă o șansă la viitoarele alegeri locale și parlamentare făcând aceste sacrificii rituale cu care și PSD-ul este obișnuit, să-și creeze acel tip de supape, spunând că nu mai sunt responsabili de guvernare și își găsesc doar alți purtători de mesaj. Ei, pe fond, nu se schimbă absolut deloc, din punct de vedere al substanței politice. Următorii purtători de mesaj vor veni altfel, în antinomie cu Dăncilă.

Să nu uităm că Viorica Dăncilă a luat totuși aproape 3 milioane de voturi. Cu 3 milioane de voturi, în condițiile în care la alegerile parlamentare și locale nu mai există votul din comunitățile românești, iar listele suplimentare se pot folosi doar în anumite situații ceva mai speciale, 3 milioane de voturi înseamnă aproape 40%”, a precizat analistul pentru PSNews.ro.

" "

1 comentariu la “Cristian Diaconescu nu crede în reforma anunțată de PSD: În realitate, fiecare va rămâne cu o agendă personală

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *