Skip to content
Politică

Cristian Diaconescu (PMP), despre votul bugetului Primăriei Capitalei: Primarul, și să vrea, nu poate delega semnăturile că este ilegal

Inquam Photos/Virgil Simonescu

Cristian Diaconescu, președintele PMP, a vorbit despre situația din Capitală, unde bugetul municipal a fost respins de Consiliul General ca efect al șantajului făcut de consilierii USR-PLUS la adresa primarului Nicușor Dan, în condițiile în care aceștia au făcut presiuni pentru ca viceprimarul lor, Horia Tomescu, să primească atribuții depline pentru gestionarea spitalelor din subordinea ASSMB.

Bucureștiul n-are buget din cauza șantajului făcut de consilierii USR-PLUS la adresa lui Nicușor Dan. Ce spune Cristian Diaconescu (PMP) despre situația din Capitală

Din câte am înțeles de la colegii de la Mișcarea Populară, nu numai un singur vot a fost al USR alături de PSD. Au fost mai multe voturi, pentru că s-au susținut mai multe amendamente”, a precizat președintele PMP, joi seară, la „Dosar de politician” cu Silviu Mănăstire.

Întrebat dacă au și votat „împotrivă” consilierii generali USR-PLUS sau doar s-au abținut, Cristian Diaconescu a punctat: „Nu, nu s-au abținut. Mai mult decât atât, acum cu tot respectul, nicio legătură cu aspectul profesional al distinsului domn profesor Wiener, i-aș recomanda să citească înjurăturile adresate din zona USR către cei de la PMP, când au votat vreo două proiecte cu PSD, și să preia toate acele afirmații, și să vadă dacă li se aplică domniilor lor în acest moment. Lăsând la o parte eufemismele și metaforele, în politică cam așa e, e mai simplu și e mai frust, au fost alături de PSD”.

Dacă îmi permiteți, tot în spiritul profesionalismului, îmi spune și mie cineva în a cărui expertiză chiar cred, Codul administrativ și Legea finanțelor publice spun că primarul, și să vrea, nu poate delega semnăturile că este ilegal, deci ori nu știm că e ilegal, ori faci un șantaj. Uitați-vă întâi la partid când inițiați astfel de lucruri, că ne facem de râs toți”, a adăugat fostul ministru, citat de b1.ro.

Comparând cazul lui Vlad Voiculescu, care i-a delegat atribuțiile secretarului de stat Andreea Moldovan pe vremea când era titularul portofoliului din Sănătate, cu situația de la Capitală, Cristian Diaconescu a explicat că un ministru poate delega atribuții unui secretar de stat, însă primarul nu poate da viceprimarului drept de semnătură, conform legislației în vigoare.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *