Skip to content
Politică

Cristian Diaconescu (PMP), la „Dosar de Politician”: Partidele stau cu ochii pe sondaje și sunt mai specialiste în ce trebuie să facă ceilalți

Inquam Photos / Cornel Putan

Cristian Diaconescu, președintele PMP, a declarat duminică seara, în emisiunea „Dosar de Politician”, realizată de jurnalistul Silviu Mănăstire la postul B1 TV, că în actuala criză politică partidele par mai specialiste la ce trebuie să facă ceilalți decât la rolul lor și ce au de făcut ele în propria ogradă.

Da, sunt reticențe mari, partidele stau cu ochii pe sondaje. Ai teme cât se poate de grave în față, care presupun nu doar solidaritate politică pentru un Guvern, ci și în Parlament. Spuneam, la un moment dat, că la sfârșitul acestui an trebuie să adopte strategia anticorupție, că așa s-au obligat în PNRR. De ce au făcut această asumare? N-aș ști să vă spun…

Primii bani din PNRR, dacă se va găsi cineva să semneze pentru ei, circa 3 miliarde, intră direct în Trezorerie. Deci practic vor putea fi distribuiți cum va dori viitoarea guvernare.

Pe acest fundal, evident, sunt probleme ca președinții de partide să armonizeze în propriile partide un anumit tip de conduită, în continuare fiecare să aibă un punct de vedere care să prevaleze.

Asta e situația, nu văd cum va fi depășită. Evident, numirea dlui general Ciucă părea a fi un fel de alternativă. Nu știu ce gândesc partidele din această persectivă, dar gândirea lor se transformă în majoritate sau o majoritate condiționată – o chestiune complicată, o majoritate care funcționează doar pe o perioadă de timp înseamnă preocondiții pe care Guvernul trebuie să le îndeplinească.

Se pare că partidele sunt mai specialiste la ce trebuie să facă ceilalți decât la ei în propriile partide”, a declarat Cristian Diaconescu, pentru B1 TV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *