Cristian Diaconescu: PMP nu are niciun element care să-l apropie de USR

cristian diaconescu
foto: cristian diaconescu

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Cristian Diaconescu, a explicat la Realitatea Tv, disensiunile care separă cele două tabere din interiorul partidului, criticând totodată alianţa pe care anumiţi membri o vor făcută împreună cu USR şi Forţa Dreptei. 

Întrebat cum poate un partid conservator să se alieze cu unul globalist, Diaconescu a afirmat că nu există din punct de vedere ideologic niciun element care să apropie PMP de USR.

„Este un grup în acest partid care încearcă de 2 ani de zile să se legitimeze ca fiind conducerea partidului. Ei au două congrese, cu două statute diferite și cu două conduceri diferite în același timp pe rolul Tribunalului Municipiului București, cred că n-a mai auzit vreodată de o astfel de situație.

Văzând că din punct de vedere judiciar, pentru că sunt probleme foarte serioase, nu au success, încearcă cum au încercat de 2 ani să mute acest partid vânzând într-o direcție sau alta. Au încercat în sfârșitul anului 2021să-l treacă la PNL-ul lui Cîțu. Atunci m-am opus, după care a început întreaga campanie. Nu vreau neapărat să fac o legătură cu faptul că prin decizia formală a congresului, atunci când eu și colegii mei am fost desemnați în conducerea acestui partid, la rândul lor, cei din sală au hotărât să fiu candidatul la președinție din partea Partidului Mișcarea Populară.

Aia a fost decizia. S-a mers înainte, sperând că Diaconescu o să cedeze. O să facă el ceva, o să se sature, o să plece, uite că n-a plecat. Nu e deloc comod și nu e deloc interesant să stai pe coridoarele tribunalului. Au dat afară consilierii locali care nu-i urmau, mă rog,a fost o întreagă și este în continuare o întreagă problemă. Nu este în acest moment din punct de vedere al acestui partid. Și cum bine ați remarcat, sunt convins, studiind declarații, atitudini în diverse momente. Niciun element care din punct de vedere ideologic se îi apropie de USR.

Tot respectul pentru USR. Din punctul lor de vedere, au o poziționare politică pe care o cred utilă, necesară societății românești. Din punctul de vedere al acestui partid însă, nu există niciun fel de acomodare, cum spuneați, correct, ideologic. Grupul încearcă să creeze un semnal de presiune publică”, a explicat Cristian Diaconescu.

El a explicat de adesemenea ce se va întâmpla şi cu aleşii locali ai PMP, care vor fi absobiti practic de USR:

„Este ceva, după părerea mea, mult mai pragmatic, așa cum s-a încercat și în 2021, acest partid,
Acest partid Mișcarea Populară, are peste 2000 de aleși locali. Partidele pe care dvs. le-ați menționat nu au alesi locali de o anume calibrare, de o anumită magnitudine și atunci încearcă aducerea aleșilor locali într-o zonă, sperându-se a fi acceptabilă și de ei și de USR, pentru a sprijini mai mult cariera politică a celor din USR, nu neapărat pentru a distribui, că știți bine cum se întâmplă în preziua alegerilor. Da, mă rog, ei mulți nu știu ce-i așteaptă și atunci, prin desființarea unei anume tip de apartenență ideologică la Partidul Mișcarea Populară, automat acei aleși locali s-ar prezuma a fi ai USR”, a mai spus Diaconescu.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: