Cristian Ghingheş spune că nu doar Lasconi e în vizorul procurorilor: Mai știu eu pe cineva, tot de la USR, tot primar

Sursa foto: Elena Lasconi

Viceprimarul SENS al municipiului Bacău, Cristian Ghingheş, notează, într-un mesaj postat în social media, că nu doar Elena Lasconi este în vizorul procurorilor, ci şi un alt primar USR.

“Mai știu eu pe cineva, tot de la USR, primar și el, cu probleme pe la Parchetul European. Nu doar doamna Lasconi este în vizorul procurorilor. Tot din cauza unui proiect cu fonduri europene gestionate aiurea”, a notat Ghingheş şe Facebook, făcând referire chiar la primarul Bacăului, Lucian-Daniel Stanciu-Viziteu.

“Tot pentru folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept sau reţinerea pe nedrept de fonduri ori active din bugetul Uniunii Europene sau bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, prev. de art.18 alin. 1 din Legea 78/2000 şi schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor sau activelor obţinute ori reţinute din bugetul Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, prev. de art. 18 2 alin. 1 din Legea 78/2000”, a adăugat Ghingheş.

Parchetul European (EPPO), care este condus de Laura Codruța Kovesi, suspectează posibile fraude cu un proiect european derulat de Primăria Municipiului Câmpulung, condusă de Elena Lasconi. EPPO a transmis că în primăvară a primit o sesizare referitoare la presupuse infracțiuni comise, anul trecut, în Câmpulug.

Primăria Municipiului Câmpulung, condusă de Elena Lasconi, care candidează din partea USR pentru funcția de președinte al României, a implementat proiectul “Dezvoltarea locală în zonele urbane marginalizate din municipiul Câmpulung – POCU/717/5/1/155642”, finanțat din fonduri europene nerambursabile. Parchetul European suspectează, însă, posibile fraude și, mai mult, deturnări de fonduri, acuzațiile fiind extrem de grave cu atât mai mult cu cât Elena Lasconi, primarul din Câmpulung, este ordonator principal de credite.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: