Skip to content
Politică

Cristian Pîrvulescu, despre moțiunea amânată împotriva lui Tudorel Toader: Pionii mor întotdeauna

Votul moțiunii simple a PNL și USR împotriva lui Tudorel Toader din plenul Camerei Deputaților a fost amânat din lipsă de cvorum, reprezentanții PSD fiind cei care au lipsit din plen.

Comentatorul și politologul Cristian Pârvulescu, a explicat pentru PSNews semnificația acestui gest. El spune că a fost o demonstrație de forță politică a partidului majoritar, care a dorit să demonstreze că nu a pierdut puterea în Camera Deputaților:

”Asta este o dovadă a lipsei de organizare a Opoziției. Opoziția cred că a mizat pe prezența PSD-ului, PSD-ul a vrut să facă o demonstrație politică. Nu cred că vorbim despre nehotărâre în ce-l privește pe Tudorel Toader. Pur și simplu, PNL și USR au căzut într-o capcană crezând că PSD o să participe tocmai pentru a dovedi lipsa de capacitate organizatorică a Opoziției, de a persifla acțiunea ei”, a declarat el.

Pârvulescu mai spune că PSD-ul va scăpa de Tudorel Toader numai când va dori partidul, nu susținând o moțiune a Opoziției, pentru a face o demonstrație de forță și a arăta că deține singur toată puterea:

”Pionul Tudorel Toader va fi sacrificat atunci când PSD-ul va vrea să facă o demonstrație clară în fața instituțiilor europene și socialiștilor europeni că este pro-european. Ați văzut, domnul Dragnea este de acord cu domnul Macron și îl sacrifică pe cel vinovat de derivele de la statul de drept. Nu o să modifice legile, doar sacrifică omul. Pionii mor întotdeauna”, a încheiat politologul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *