Skip to content
Politică

Cristian Pîrvulescu analizează numirea lui Meleșcanu în fruntea Senatului: I-a tras partidul de sub picioare lui Tăriceanu. Dăncilă a vrut să arate că poate să facă în continuare cadouri

" "

PSD a obţinut o victorie importantă în Parlament: acuzat că ar fi organizat dezastruos alegerile din Diaspora, soldate cu numeroase incidente, fostul ministru de Externe Teodor Meleșcanu a fost instalat în a doua cea mai importantă funcție în stat.

Politologul Cristian Pîrvulescu a precizat pentru PSNews.ro că Teodor Meleșcanu a ajuns acum pe cont propriu și că premierul Dăncilă a vrut să arate că încă are capacitatea de a face cadouri și de a rupe unii membri din partide mici. Politologul este de părere că Dăncilă încearcă să facă pași spre reconstrucția unei majorități parlamentare.

" "
" "

“Domnul Tăriceanu s-a simțit trădat de către domnul Meleșcanu care a reușit practic s-i tragă partidul de sub picioare, cu o manevră surprinzătoare și ingenioasă. Sigur că domnul Meleșcanu declară că este în continuare membru ALDE, dar în realitate el este pe cont propriu. Pe de altă parte, doamna Dăncilă a vrut să arate că are în continuare capacitatea de a face cadouri. Observăm că ea reușește să rupă dintre acei parlamentari din partidele mici care nu sunt siguri că se vor mai întoarce anul viitor, dar care au pe teren primari care-i sprijină și care au nevoie de acces la resurse.

În ciuda supărării domnului Tăriceanu, aici nu e nimic ilegitim, pentru că nu e vorba neapărat despre o cumpărare a votului, ci despre o negociere politică. Devine o problemă complicată în momentul în care accesul la resurse este asigurat ilegal. PSD va sprijini în continuare acțiunile doamnei Dăncilă deoarece au nevoie de accesul la resurse. Mă aștept să avem în continuare un sprijin pentru guvern din partea UDMR și din zona minorităților, acolo unde 10-11 persoane sprijină cu siguranță guvernul. Nu sunt suficienți pentru majoritatea parlamentară, dar sunt încă un pas spre această majoritate”, a conchis politologul.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *