Skip to content
Politică

Cristian Pîrvulescu, ipoteză de foc în cazul prezidențiabilului Teodorovici. Cum ar putea pierde Dăncilă funcția de președinte al PSD

psnews.ro

După ce l-a impus pe Eugen Teodorovici la Congresul PSD în funcţia de preşedinte executiv, Viorica Dăncilă e decisă să meargă pe mâna ministrului de Finanţe şi pentru candidatura la prezidenţiale. Sondajele pe care le realizează partidul, şi care vor fi prezentate parţial săptămâna viitoare sunt doar de faţadă, spun surse din PSD, prezidenţiabilul partidului fiind deja decis.

În campanie, Teodorovici ar putea folosi mesajul pe care l-a purtat inclusiv pe tricoul cu care a plimbat-o pe Dăncilă pe malul mării: #insistpentruRomânia. Astfel, premierul Dăncilă pare în prezent să îl lase pe dinafară pe președintele Senatului și partenerul PSD de guvernare, Călin Popescu Tăriceanu, acesta din urmă orientându-se deja spre partidul lui Victor Ponta.

În acest context, politologul Cristian Pîrvulescu a precizat pentru PSNews.ro că, pentru Viorica Dăncilă, candidatura lui Teodorovici îi pune în pericol scaunul de președinte al PSD, deoarece o eventuală accedere în turul 2 a candidatului PSD, l-ar transforma în cel mai legitim candidat pentru această funcție.

“Vorbim despre un partid foarte pragmatic, care înțelege exact situația de tranziție și care nu vrea să dea foarte multă libertate doamnei Dăncilă. Cred că această candidatură a domnului Teodorovici este o candidatură impusă, nu una dorită. PSD vrea propriul candidat și anume unul dintre liderii pe care vrea să-l încerce și asupra căruia s-au gândit de mai multă vreme mulți dintre liderii locali ai PSD.

Cred că pentru doamna Dăncilă și pentru PSD ideea unui candidat comun PSD-ALDE ar fi fost o variantă convenabilă pentru că eventualul eșec nu s-ar transforma într-o problemă pentru pentru partid sau domnia sa. Să ne gândim la următoarea ipoteză: domnul Teodorovici intră în turul 2 și obține același scor ca Ponta în 2014, 40 și ceva de procente. În cazul acesta, el devine brusc cel mai legitim dintre pesediști și va viza poziția de președinte al partidului. Pe câtă vreme Călin Popescu Tăriceanu nu ar putea viza o astfel de poziție pentru că ar face din exteriorul partidului acest lucru.

Cei de la PSD vor să transmită o imagine puternică a partidului, de aceea vor merge cu candidat propriu și vor face tot posibilul să se apropie cu votul de rezultatele din 2014, testând potențialul organizațiilor locale”, a explicat politologul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *