Skip to content
Puterea Știrilor Video

Cristian Pîrvulescu, ipoteză explozivă: Cazul Sorina poate avea efecte și asupra campaniei de la prezidențiale!

psnews.ro

Cristian Pîrvulescu, politolog și decanul Facultății de Științe Politice din cadrul SNSPA, a fost cel mai recent invitat al ediției video, Puterea Știrilor.

În cadrul inerviului, printre altele, Cristian Pîrvulescu a vorbit și despre percepția opiniei publice, inclusiv a politicienilor, referitoare la cazul Sorina, fetița de 8 ani din Baia de Aramă luată de acasă cu mascații după ce a fost adoptată de un cuplu de români din SUA.

CITIȚI ȘI: Cazul Sorina. Inspecția Judiciară o cercetează disciplinar pe Maria Pițurcă și cere SUSPENDAREA din funcție

CITIȚI ȘI: Răsturnare de situaţie – Părinţii adoptivi vor să o dea statului pe Sorina dacă sunt obligaţi să rămână în ţară

Cristian Pîrvulescu: Scandalul Sorina poate avea efecte și asupra campaniei de la prezidențiale

Astfel, decanul Facultății de Științe Politice din cadrul SNSPA a atras atenția că scandalul Sorina este unul îndreptat împotriva diasporei și a statului de drept și poate avea efecte și asupra campaniei de la alegerile prezidențiale din toamnă.

România este în momentul de față scena unor comfruntări ideologice foarte importante. Ele au început cu scandalul Bodnariu și continuă acum cu scanalul Sorina. Scandalul Sorina este îndreptat împotriva diasporei – o familie din diaspora care vine și înfiază un copil din România. Înfiorător. Scandalul a fost îndreptat clar împotriva diasporei și a statului de drept: procurori, judecători bănuiți că au abuzat. Acesta scandal poate avea efecte și asupra campaniei de la prezidențiale. Suveranismul și naționalismul pot să fie alimentate”, a  declarat Cristian Pîrvulescu la Puterea Știrilor.

Totodată, politologul este de părere că scandalul „nu a fost foarte inteligent tratat” de partidele politice care îl susțin pe Iohannis și este clară, potrivit acestuia, intenția unora de a o transforma România într-un stat iliberal, „în care drepturile omului sunt mai puțin importante”.

„Cred că acest scandalul nu a fost foarte inteligent tratat de partidele politice care îl susțin pe Iohannis. Referendumul din 2018 a arătat că aceste subiecte societale tratate inteligent nu pot schimba în mod radical România. Important este cum te raportezi la ele. Altfel spus, România nu este o țară iliberală, dar este clar intenția unora de a o transforma într-un stat iliberal, într-un stat în care drepturile omului sunt mai puțin importante”, a conchis acesta.

1 comentariu la “Cristian Pîrvulescu, ipoteză explozivă: Cazul Sorina poate avea efecte și asupra campaniei de la prezidențiale!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *