Skip to content
Politică

Cristian Pîrvulescu: PSD vrea să recupereze electoratul USL / EXCLUSIV

Cristian Pîrvulescu, analist politic și profesor universitar, a dezvăluit intențiile lui Liviu Dragnea, care amenință că va depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului condus de Dacian Cioloș.

Cristian Pîrvulescu a declarat pentru PSnews.ro că PSD nu intenționează să demită Guvernul, ci Dragnea vrea să mobilizeze partidul. De asemenea, analistul politic a precizat că Dragnea încearcă să asocieze imaginea actualului Guvern cu PNL și Iohannis.

„Eu cred că totul este legat de campania electorală, toate gesturile politice. Trăgând învățăminte din experiențele precedente și profitând de poziția relativ comodă de partid de opoziție, dar care susține totuși guvernul și care și-a dat votul pentru Guvern, care a ieșit învingător din alegerile locale, PSD vrea să preia inițiativa. Printr-o serie de luări de poziție, Liviu Dragnea a lansat mai multe bătălii, probabil că el intenționează să atragă adversarii pe anumite  terenuri de luptă, sunt diversiuni prin care să deconcerteze oarecum strategia, despre care are unele informații.

Atacul nu este la adresa Guvernului, este la adresa PNL-ului și de aceea nu cred că este vorba despre o intenție reală de demitere a Guvernului, ci despre încercare de a asocia guvernul PNL-ului și președintelui Iohannis pentru a-l limita, impactul, votului PNL, pentru a-și consolida poziția și pentru a aspira la un scor, cât se poate de bun cu aliații, de peste 50% dacă nu poate singur”, a declarat Pîrvulescu.

Întrebat dacă PSD riscă să piardă voturi pentru că nu depune o moțiune deși lansează amenințări, Cristian Pîrvulescu a precizat că social-democrații încearcă să recupereze electoratul USL.

„Problema PSD-ului este următoarea: Unu – să mențină partidul mobilizat. Eu văd o mică chestiune de strategie aici, o mică fisură în această strategie. Nu avem decât un purtător de cuvânt al PSD – Liviu Dragnea. Și este un risc pentru că Liviu Dragnea are o serie de probleme, pe care le cunoaștem, condamnarea sa și mulți i-o reproșează. Pe de altă parte, cred că în cazul în care un atac concentrat se va orienta spre Dragnea, PSD va rămâne descoperit pentru că nu are alți purtători de cuvânt, de imagine. Este un risc al acestei strategii, dar este și o strategie personală a lui Liviu Dragnea, care joacă o carte importantă pentru viitorul lui politic.

Riscurile nu sunt atât de mari pentru că electoratul PSD nu este sensibil la aceste nereușite. Electoratul PSD trebuie mobilizat. Obsesia pe care o au încă din 2013-2014 pesediștii este să mobilizeze electoratul USL, să asocieze imaginea lui Iohannis cu imaginea lui Băsescu, ca acel sentiment antiBăsescu să rămână permanent în memoria acelui electorat, care este un electorat peste capacitatea PSD-ului. Încercarea este de a recupera cât se poate de mult dintr-un astfel de electorat, în condițiile în care știm că la alegerile parlamentare prezența la vot este redusă”, a explicat Pîrvulescu.

Profesorul universitar a comentat schimbarea de strategie a Guvernului, care a lansat atacuri la adresa PSD, declarând că o parte dintre miniștri vor să rămână în viața politică.

„Guvernul nu putea să rămână fără inițiativă. Această mobilizare, care nu e nouă, indică interesul unora dintre miniștri de a rămâne în viața politicii. Având în vedere obsesia PNL-ului de a-l invita pe Dacian Cioloș să preia conducerea partidului, înțelegem pe de o parte reacția, în interesul PSD-ului. Nu e așa că PSD-ul vrea să demonstreze că guvernul de tehnocrați este un guvern PNL? Ori prin această reacție Cioloș nu face decît să întărească această imagine și să împingă PSD-ul și mai mult în așa-zisa opoziție. Știm cu toții că este opoziție formală și de conjuctură, nu este opoziție reală, dacă PSD ar fi vrut ca acest guvern să nu se instaleze, nu s-ar fi instalat, fără votul PSD. Nu e o problemă să-l răstoarne pentru că PNL nu are majoritate”, a conchis Cristian Pîrvulescu.

1 comentariu la “Cristian Pîrvulescu: PSD vrea să recupereze electoratul USL / EXCLUSIV

  1. DLE profesor, sunteti un psd-ist convins !! nu puteti fi impartial in politica !!! ajunge cu ineptiile despre asazisa dvs. analiza politica !!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *