Skip to content
Politică

Cristian Pîrvulescu, scenariu inedit privind schimbările din Guvern: „Campanie de relansare în vederea apropierii de PNL…” EXCLUSIV

Analistul politic Cristian Pîrvulescu a comentat, în exclusivitate pentru Psnewsremanierea guvernamentală decisă de premierul Dacian Cioloș.

Citiți și: UPDATE Anunţul oficial / Guvernul Cioloş se clatină: premierul a anunţat PATRU schimbări de miniştri

Pîrvulescu a arătat că această mișcare reprezintă o încercare a prim-ministrului de a-și stabiliza imaginea, într-o perioadă în care Guvernul trece printr-o lipsă de credibilitate. Totodată, comentatorul politic a indicat un posibil scenariu din partea lui Cioloș: apropierea de PNL.

„Remanierile erau anunțate de ceva vreme. Fie scandaluri publice – Bostan, fie atacurile – Curaj, Costescu, de asemenea. Deci, erau într-o oarecare măsură previzibile. Se vorbea de multă vreme despre remaniere. Nu este ceva semnificativ. Nu cred că putem, așa cum încearcă unii, să depistăm aici, o nouă orientare politică, ci mai degrabă o încercare a domnului Cioloș de a stabiliza imaginea într-un moment în care situația părea să stea rău de tot la nivelul percepției publice. Poate pentru a pregăti, pe timpul verii și în toamnă, o campanie de relansare a imaginii sale în vederea unei apropieri de un partid politic, în principiu, PNL”, a declarat Cristian Pîrvulescu, pentru PSnews.

Întrebat dacă primul-ministru intențioaneză, prin aceste schimbări, să rămână în funcție, în perspectiva unui executiv Cioloş 2 după alegerile parlamentare, Pîrvulescu a răspuns: „Știți, speranța moare ultima. Deci, sigur, speră și, în momentul de față, calculele acestea sunt dificile. Joacă. E un actor care joacă și încearcă să influențeze, într-o oarecare măsură, evenimentele viitoare. Guvernul este un actor important, prim-ministrul are rolul central în interiorul Guvernului, deci poate să influențeze într-un fel sau altul”.

Analistul politic a apreciat că o mutare interesantă a fost în cazul Departamentului Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni, fiind numită o persoană cu experință în relația cu românii din Canada (Maria Ligor), diasporă foarte activă în campania preziențială din 2014.

„Sigur, cea mai interesantă numire, din punctul meu de vedere, este numirea de la Românii de Pretutindeni, pentru că este vorba despre un diplomat care are o experiență interesantă în ceea ce privește relația cu Diaspora din Canada și Statele Unite ale Americii, dar în special din Canada, o diasporă care a fost foarte activă în campania prezidențială din 2014”, a afirmat Pîrvulescu.

Chestionat în legătură cu remanierea lui Adrian Curaj tocmai acum, în timpul probelor de Bacalaureat, comentatorul politic a răspuns: „Cred că pentru prim-ministru nu a contat foarte mult că este examenul de Bacalaureat. Exista de multă vreme o nemulțumire față de domnul Curaj, în special legat de doctoratul lui Victor Ponta, și a fost un moment oportun acesta, după alegerile locale. Rețineți momentul! Deci, această remaniere s-a făcut la o lună după alegerile locale, după ce efectele alegerilor locale au fost deja consumate, dezbaterile au fost consumate și raportul de forță este în situația de a se echilibra”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *