Skip to content
Politică

Cristian Pîrvulescu taxează dur discursul lui Dăncilă din Parlament: a fost o lipsă de respect față de Opoziție

Premierul Viorica Dăncilă a ieșit, ieri, în plenul Parlamentului, acolo unde a apărat OUG 114. Prim-ministrul susţine că prevederile din ordonanţă au în vedere stimularea dezvoltării economice a României. Actul normativ, intrat în vigoare la începutul anului, a fost criticat de mediul de afaceri şi a stârnit inclusiv nemulţumirea ALDE şi UDMR.

Spiritele s-au închins după ce deputatul PNL Florin Roman i-a acuzat pe guvernanți că au refuzat majorarea alocaţiilor de la 1 martie, au îngheţat punctul de pensie, au scumpit ratele la bănci şi au majorat facturile românilor.

„Vrem să ne adresăm prim ministrului de facto al României, domnul Liviu Nicolae Dragnea, care fuge, da’ vine vremea când va trebui să nu mai fugiţi. Aţi furat banii copiilor refuzând majorarea alocaţiilor de la 1 martie, domnule Dragnea, aţi tăiat pensiile prin îngheţarea punctul de pensie începând cu 1 ianuarie, aţi furat o pensie fiecărui pensionar, aţi scumpit ratele la bănci, aţi majorat facturile (…)”, a afirmat Florin Roman.

Dăncilă a fost iritată de criticile deputatului PNL Florin Roman și le-a spus liberalilor că preferă să citească de pe „hârtiuță” decât „să spună prostii”. „Decât să vorbesc liber şi să spun prostii, mai bine să am o hârtiuţă în faţă şi să spun lucruri corecte. Dumneavoastră aţi vorbit liber şi aţi spus numai prostii. La dumneavoastră mă refeream domnule Roman. Sunteţi prea jos ca să pot să vă răspund”, a replicat Viorica Dăncilă de la microfonul Parlamentului.

În acest context, politologul Cristian Pîrvulescu a declarat pentru PSNews.ro că dezaprobă gestul premierului, care ar fi trebuit să se comporte politicos și să se ridice la înălțimea funcției sale. “A fost o lipsă de respect față de această instituție a opoziției, care are menirea de a critica. A fi politicos înseamnă a-i respecta pe ceilalți. Politețea era obligatorie în Parlament, mai ales din partea premierului, care putea fi atacat, chiar în mod direct și nejustificat, dar trebuia să se ridice la înălțimea funcției și să-i respecte pe ceilalți”, a precizat Pîrvulescu.

“În sinceritatea sa debordantă, doamna premier citește pentru a nu spune prostii, nu a mers până acolo încât să și respecte opoziția, ci din contră, a persiflat-o, a criticat-o și acolo unde nu a avut răspunsuri a vorbit de venin de viperă. Nu este genul de exprimare politică pe care ne-o dorim. Sunt convins că și aceste formule erau scrise, am văzut că dna prim ministru le citea, deci aparțin probabil consilierilor, dar asta nu schimbă cu nimic situația

De ce vrem ca prim-ministrul să vorbească liber? Pentru a fi convinși că vorbește domnia sa, că nu este o marionetă, cum este acuzată în România și în afară, că este independentă, că este sigură șică poate să controleze acea instituție pe care formal o conduce și are se numește Guvern”, a conchis politologul.

1 comentariu la “Cristian Pîrvulescu taxează dur discursul lui Dăncilă din Parlament: a fost o lipsă de respect față de Opoziție

  1. Dom profesor tine cu ursul…
    Pai pana acum opozitia numai respect nu a oferit. Primeste ceea ce merita.
    Dom profesor, ramaneti echilibrat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *