Cristian Pîrvulescu: „Votul pentru Diana Șoșoacă, un vot împotriva Uniunii Europene”

Foto Aktual24

Politologul Cristian Pîrvulescu a explicat pentru PS News de ce voturile obținute de Diana Șoșoacă pentru a ne reprezenta în Parlamentul European reprezintă de fapt, voturi împotriva UE.

„Votul pentru Diana Șoșoacă este un vot împotriva Uniunii Europene. Cine înțelege lucrul ăsta ? Sunt oameni pe care putem să îi numim extremiști? Nu, nici nu știu ce este extremismul. Oamenii ăștia exprimă un punct de vedere al altora, de pe rețelele de socializare care scriu despre rasism, despre cei care conduc lumea și reprezintă un pericol, despre statele care trebuie să închidă granițele, să nu lase pe nimeni să-i să intre ș.a.m.d.

Deci asta este situația. Oricum nu îi schimbăm noi. Studiile arată că, datorită plasticității creierului, persoană care stă foarte mult cu telefonul mobil în mână și se uită pe știri are modificate legăturile neuronale, deci omul ăla este definitiv pierdut. Nu este vorba doar de o transformare efemeră. Ei sunt de toate categoriile de vârstă.

Pe de altă parte, avem de la alegerile Europene un anunț foarte interesant: tinerii se mobilizează, cum a fost cazul lui Ștefănuță, dar și a lui Gheorghe care,  chiar dacă n-a intrat în Parlamentul European, a obținut 200.000 de voturi.

Cei doi au obținut peste 450.000 de voturi, adică aproape cât UDMR care se laudă cu scorul pe care l-a obținut.

Deci există și alții. Aici vom vedea că e foarte mare condiționalitatea socială, adică oamenii sunt influențați de smartphone dar depinde ce informații își iau de pe de pe smartphone și în ce măsură. Aici vedem o reflectare a condițiilor sociale, a modului în care își văd statutul, ori ce înseamnă asta?

Înseamnă că văd mai mult decât un simplu independent, văd o persoană. Au votat  pentru independenți,  în jur de 6% la Europene, deci există un potențial”, a spus Cristian Pîrvulescu.

SOS România, partidul Dianei Șoșoacă, va intra în Parlamentul European. Voturile din diaspora au făcut diferența, susțin surse politice.

În țară, SOS a obținut doar 3%. Însă, marea lovitură dată de SOS a fost în diaspora. Astfel, Diana Șoșoacă a reușit să atingă pragul de 5%. Practic, în străinătate, 14% dintre românii care au votat au pus ștampila pe SOS.

Luis Lazarus și Diana Șoșoacă vor merge la Bruxelles, potrivit listei de pe buletinul ed vot. PSD+PNL ar urma să aibă 20 de mandate, AUR 6 mandate, ADU 3 mandate, UDMR două mandate, la fel ca SOS.

În diaspora, PSD+PNL s-au impus, cu 21%, alianță urmată de ADU (USR+FD+PMP), cu 16% și AUR, cu 15%. După SOS, cu 14%, s-a clasat REPER, cu 10%. Așadar, un vot extrem de fragmentat în străinătate.

Diaspora Unită a obținut 7%, iar independenții Nicu Ștefănuță 6%, iar Vlad Gheorghe 5%.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: