Skip to content
Politică

Cristian Popescu Piedone, noul primar al Sectorului 5, la instanţă, în procesul Colectiv

Facebook/Libertatea
" "

În prima înfăţişare publică, la instanţă, după câştigarea alegerilor pentru Primăria Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a declarat că Tribunalul Bucureşti, care l-a condamnat la 8 ani şi jumătate de închisoare pentru abuz în serviciu, a executat un ordin. Chestionat despre cine ar fi putut da ordinul, Piedone a spus, ironic, că poate nevasta judecătorului. Mai mult, noul edil al sectorului 5 a cerut ca votanţii săi să nu mai fie făcuţi proşti sau inculţi.

Declaraţia integrală a lui Cristian Popescu Piedone

" "
" "

„Să lăsăm justiția să își spună cuvântul. Cat despre alegători și cei care contestă și au contestat alegerile le transmit un singur lucru: nu sunt împotriva acelor renumărări de voturi, probabil că acele voturi anulate care s-au regăsit la mine îmi vor da unul sau 2,3 procente în plus. Eu nu am spus nimic! Dacă pierdeam, pierdeam! Vocea poporului își spunea cuvântul!

Dacă am câștigat, să întrebați oamenii! Și nu îi faceți proști și nu îi faceți inculți și nu spuneți că oamenii nu știu ce fac. În afară de dreptatea divină este dreptatea pe orice politician și orice cetățean o dorește să o aibă. Am candidat, și de astăzi începând, din respect pentru dvs, pentru cetățeni, și în special presa, și sunt ferm convins, că dacă v-ați da microfoanele jos și ați deveni oameni, știți ca peste 3500 de primari ai României, la vremea respectivă, și cu mine, am semnat în baza unei legi, am respectat legea și sunt condamnat?! Ce s-a întâmplat după Colectiv? Ce s-a întâmplat, oameni buni?! (…) Dumnezeu mi-a ajutat să ies cu cetățenii, care, mulți i-ați făcut proști. Sunt proști, dar mulți, Măria voastră! Mulți! Mulți! (…) În 5 ani de zile, în România nu s-a schimbat absolut nimic! (…) Tribunalul București, prin acel judecător, nu a făcut altceva decât să execute un ordin și să mă aflu în fața unui pluton de execuție. Nu știu al cui, poate al lu’ nevastă-sa, dar nu știu eu al cui!

Şedinţa de judecată este programată să înceapă la ora 14.00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *