Skip to content
Politică

Cristian Preda, săgeți către PMP: „Mulţi o vor încurca cu mine”

În cadrul unui interviu RFI, europarlamentarul Cristian Preda, care a fost până sâmbătă membru PMP a avut o reacție dură privind excluderea sa din partid.

Preda a transmis că „până şi criminalul cel mai odios are dreptul să se apere”.

„Nu am fost anunţat că se discută despre cazul meu, nici măcar n-am fost informat că există o reuniune, că m-aş fi dus, aş fi luat trenul, mă duceam până la Tuşnad şi în aceste condiţii nu am putut să uzez de dreptul la apărare, asta e ceva foarte important. Şi criminalul cel mai odios are dreptul să se apere”, afirmă europarlamentarul.

Europarlamentarul anunţă că a contestat deja decizia de excludere din PMP. „Am contestat deja decizia şi i-am chemat şi-i chem în continuare pe membrii PMP să mă susţină. Impresia mea este că decizia asta a fost luată şi pentru că am anunţat că am de gând să candidez la şefia PMP, pentru a reface acest partid, pentru a-l reanima, pentru că în acest moment el este doar compus din Elena Udrea şi o gardă personală, adică au plecat de acolo oameni de mare valoare, de la Baconschi şi Papahagi, la Cristi Petrescu, Ruxandra Dragomir, oameni care aveau un anumit profil public”, transmite Preda.

„În Parlamentul European am parte de respect, de sprijin din partea colegilor, de aprecieri care au făcut de pildă să fiu ales, sunt singurul în această situaţie, coordonatorul grupului meu în politică externă. Am parte de multă simpatie şi de sprijin, inclusiv din partea altor grupuri politice şi acasă primesc măciuci în cap în mod ilegal”, precizează Cristian Preda.

Cristian Preda spune că nu a luat niciodată bani „din poşeta Elenei Udrea”: „Falsificarea statutului meu, construirea unor discursuri care mă stigmatizează, sunt un fel de tip rapace, care ia banii din poşeta lui Udrea, zeci de mii de euro pe lună, care nu ştiu de unde vin, de la Partidul Mişcarea Populară sau de la Udrea însăşi, chestia asta este jenantă, suntem într-o poveste, într-o retorică absolut penibilă”.

Cristian Preda, transmite că el își vede de treabă în PE, precizând că atunci când se va decide să renunţe la politica europeană pentru a face politică în România, mulţi o vor încurca cu el, pentru că nu va uita nedreptăţile care i-au fost făcute.

„Eu îmi văd de treabă în Parlamentul European, pentru că am foarte multe responsabilităţi aici şi am parte de respectul şi de stima colegilor din multe grupuri politice şi mă voi bate pentru respectarea unei minime civilităţi în politica din România. Când am să mă decid să renunţ la politica europeană pentru a face politică în România, mulţi o vor încurca cu mine, pentru că nu voi uita nedreptăţile care mi-au fost făcute”, a mai declarat Preda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *