Skip to content
Puterea Știrilor Video

Obiectivele candidatului PSD Cristian Terheș la Bruxelles: Vreau să fiu membru în comisia LIBE!

Featured Video Play Icon

Cristian Terheș, unul dintre candidații PSD la alegerile europarlamentare, a fost invitat la Puterea Știrilor, unde a vorbit și despre panurile sale pentru Bruxelles.

”Unul dintre obiectivele pe care le am este să fiu membru în comisia LIBE. Sunt extrem de preocupat de ceea ce înseamnă respectarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului în România, iar din comisia LIBE poți face multe lucruri, poți să te asiguri că valorile europene, cele pe care s-a fondat Uniunea Europeană, sunt respectate în România”, a spus Cristian Terheș.

Candidatul PSD a precizat că un alt obiectiv important pe care-l are este integrarea României în spațiul Schengen.

”Sunt foarte mulți cetățeni care cred că nu este atât de importantă pentru oamenii obișnuiți, dar din punct de vedere al afacerilor, intrarea în Schengen are un potențial enorm – poți să transporți mult mai ușor marfă dintr-o parte în alta, sunt o mulțime de facilități fiscale, facilități economice.

Prin urmare, ca să poți să aduci prosperitate în România, pentru ca oamenii să aibă salarii mai mari, pensii mai mari, drumuri mai bune, ai nevoie de cât mai mulți bani la buget.

Ca să ai mai mulți bani la buget îți trebuie business-uri care prosperă. Ca să ai business-uri care prosperă ai nevoie de intrarea României în Schengen”, a adăugat Terheș.

Social-democratul s-a declarat indignat de faptul că produsele românești ajung cu greu pe piața vestică de desfacere, în condițiile în care, în România, produsele vestice abundă.

”Noi producem atât de multe lucruri aici, dar, din câte am înțeles, avem o problemă cu desfacerea. Dacă suntem parte a acestei piețe comune – că așa s-a format Uniunea Europeană, ca o piață comună de desfacere -, și dacă vesticii aduc produse în România, la fel de bine putem duce și noi produse în vest.

Eu am spus-o. E ok să-ți vină premierul Austriei și să facă conferință de presă cu președintele Iohannis și să facă lobby firmelor austriece, iar un oficial român să nu poată face lobby pentru firmele românești? Când a fost ultima dată când s-a dus președintele Iohannis într-o conferință de presă externă și a lăudat firmele românești, că eu nu țin minte?”, s-a întrebat retoric Cristian Terheș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *