Skip to content
Puterea Știrilor Video

Cristian Terheș, noi dezvăluiri: Mi-au spus că am 24 de ore să mă decid. Era o decizie care îți răsturna întreaga viața

Featured Video Play Icon

Cristian Terheș, candidat PSD la alegerile europarlamentare din 26 mai a fost cel mai recent invitat al ediției video „Puterea Știrilor”.

În cadrul emisiunii, Terheș a vorbit, printre altele, și despre cum a luat decizia de a candida la alegeri pe lista formațiunii politice condusă de Liviu Dragnea.

Pur și simplu am fost sunat și mi s-a făcut această propunere: ”Uite avem poziția asta, ți-am văzut în decursul timpului activitățile pe care le-ai făcut, știm că ești un patriot, faptele au dovedit-o și am dorit să-ți oferim această poziție dacă ești interesat și ai 24 de ore să te decizi”. Era o decizie care îți răsturna întreaga viața”, a afirmat social-democratul.

Părintele Cristian Terheş a fost eliberat din exerciţiul funcţiilor sacerdotale în urma liberei alegeri de a se implica în politică.

Am și pus capăt. Pentru că fusesem în România pentru câteva chestiuni personale, atunci mi s-a făcut propunerea, a trebuit să rezolv faza cu candidatura,  o mulțime de acte, de hârtii, de documente. Iar după ce s-a depus lista finală la BEC a trebuit să mă întorc în SUA pentru circa 8-9 zile: să-mi dau demisia de la serviciu, să rezolv problema cu Biserica, am fost total nepregătit pentru un asemenea salt, dar e o oportunitate, că mulți zic ” cumva te-ai aruncat în gol să vii din SUA unde aveai o viață bună, să vii aici unde e totul cumva pe niște plăci tehtonice cum ar veni”, a explicat candidatul la europarlamentare.

Totodată, Cristian Terheș a precizat că enoriașii bisericii unde slujea, nu au primit vestea cu încântare, dar l-au încurajat în acest demers.

”Credincioșii au fost oamenii pe care i-am slujit atâta timp, mulți au fost supărați, pe partea cealaltă au spus că ai făcut atâta timp, atâtea lucruri pentru România și suntem convinși că dacă vei merge în PE, știți cum spun americanii, e un shaking up, o să scuturi tot acolo, pentru că au văzut tot ceea ce am făcut în decursul timpului și din punctul acesta de vedere pot să zic că am avut o susținere totală din partea oameniolor. Când am plecat în SUA mi-am lăsat toată familia aici, a fost numai familia din partea soției care era în State, familia din partea mea, toată era aici, ei au zis: ”În sfârșit vă întoarceți”, a mai adăugat fostul preot.

Cristian Terheş ocupă locul 4 pe lista PSD pentru alegerile europarlamentare. Este fost preşedinte al Coaliţiei Românilor din SUA și preot greco-catolic din Zalău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *