Skip to content
Politică

Cristian Tudor Popescu a comentat miercuri seară situația dezastruasă în care se află România

jurnalul.ro

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu, printr-o intervenție telefonică la Digi24, prezintă ”starea de asediu” în care se află azi România, după declararea parțial neconstituțională a protocoalelor dintre SRI și instituțiile judiciare ale statului.

Consecinţa cea mai importantă e in planul imaginii şi al discursului propagandistic al partidului lui Dragnea.

Această hotărâre a CCR lasă deschisă, practic aduce un grad mai mare de realitate aşa zisului stat paralel. Imediat, Mihai Fifor, preşedintele Consiliului Naţional al PSD a sărit cu un soi de delir propagandistic în legătură cu existenţa statului paralel format din SRI şi justiţie, şi organele de conducere ale justiţiei şi care ar fi condamnat pe nedrept o grămadă de politicieni şi lume bună, oameni importanţi, oameni nevinovaţi.

Înaintea lui, Codrin Ştefănescu, secretarul general al PSD, a făcut vorbire cu glas mare despre o OUG despre care vorbeşte şi Dragnea şi despre o lege în Parlament, care să permită eliberări, stopări, achitări de procese pe bandă rulantă pe calea deschisă de această hotărâre a CCR, o altă formă de amnistie şi graţiere.

Care e scopul? Dincolo de aceste aspecte punctuale legate de dosare, scopul trebuie privit în contextul stării de asediu în care se află România acum şi, instituţiile care nu sunt încă sub controlul partidului lui Dragnea.

Acum e limpede că scopul e discreditarea totală a justiţiei şi SRI, începând cu conducerile.” 

CT Popescu este de părere că Guvernul Dăncilă este pregătit să reprime protestele de stradă cu o brutalitate și mai mare, inspirată fiind de acțiunile jandarmilor împotriva jurnaliștilor francezi și subliniază pericolul preluării controlului asupra SRI de către Liviu Dragnea:

”Această bandă nu va ţine seama de nimic. Dacă oamenii vor ieşi în stradă, vor fi întâmpinaţi cu o brutalitate mult mai mare de catre jandarmii lirici, iubitori de Eminescu. Dăncilă a şi făcut pregătirea, spunând: dacă în Franţa se poate, la noi de ce să nu se poată.

Când va obţine controlul SRI, partidul lui Dragnea va putea cu ajutorul SRI transformat cu adevărat în securitate va putea să îi urmărească şi reţină din vreme pe cei care sunt împotriva partidului lui Dragnea, astfel că nu se va mai ajunge nici la ieşirea în stradă, persoane care vor încerca aşa ceva vor fi reţinute.

Aşa arată situaţia de stare de asediu în care se află acum România”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *