Skip to content
Politică

Cristian Tudor Popescu, amendat cu 2.000 de lei de CNCD

Colegiul director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a hotărât, în unanimitate, miercuri, amendarea gazetarului Cristian Tudor Popescu, cu 2.000 de lei, pentru discriminarea rromilor, într-un articol din ziarul „Gândul”.

„Publicarea în ziarul Gândul a unui articol, care aduce atingere demnității rromilor și creează o atmosferă degradantă și ofensatoare la adresa persoanelor de etnie romă, reprezintă discriminare și încalcă dreptul la demnitate al persoanei, conform art. 2, alin. (1) coroborat cu art. 15 din O.G. nr. 137/ 2000, republicată, cu modificările și completările ulterioare”, se arată într-un comunicat de presă al CNCD, transmis Agerpres. Totodată, Colegiul director al CNCD a decis ca jurnalistul să publice, în mass-media, un rezumat al hotărârii în speță.

Mai exact, Cristian Tudor Popescu specifica, în articolul său, următoarele: ”Astă toamnă, am participat la Paris la o întâlnire internațională. Cea mai neplăcută situație de care m-am lovit a fost confundarea, voită sau nu, a țiganilor autori de infracțiuni pe bandă rulantă în Franța cu români. M-am străduit, cât am putut, să explic că acești țigani hoți, cerșetori, criminali, nu au legătură cu românii. Că au o cultură internațională a fărădelegii, proprie etniei lor, căreia trebuie să-i facă față întreaga Europă, nu România de una singură”.

â

1 comentariu la “Cristian Tudor Popescu, amendat cu 2.000 de lei de CNCD

  1. „M-am străduit, cât am putut, să explic că acești țigani hoți, cerșetori, criminali, nu au legătură cu românii. Că au o cultură internațională a fărădelegii, proprie etniei lor, căreia trebuie să-i facă față întreaga Europă, nu România de una singură”
    Domnul Cristian Tudor Popescu se referea la „acești țigani hoți, cerșetori, criminali”; este ceva gresit?
    Cum nu este gresit nici:”au o cultură internațională a fărădelegii, proprie etniei lor, căreia trebuie să-i facă față întreaga Europă, nu România de una singură”.
    Evident ca nu se referea la intreaga etnie tiganeasca ,se referea la :” acești țigani hoți, cerșetori, criminali”.
    Tare …tare „lobyul” tiganilor daca au convins Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *