Skip to content
Societate

Cristian Tudor Popescu: AUR îşi are originile în Partidul Comunist

Inquam Photos / Bogdan Buda

AUR, una dintre cele mai mari surprize ale alegerilor parlamentare din 2020, apărută ca o formaţiune aproape necunsocută, este asemănat de gazetarul Cristian Tudor Popescu cu Partidul Comunist.

Într-o intervenţie pentru Ştirile ProTV, CTP a declarat că AUR a apărut după ce PSD a abandonat discursul antieuropean şi naţionalist, amintind de Partidul Comunist Român.

„AUR îşi are originile în Partidul Comunist. Aşa cum a apărut AUR în peisajul acesta, după ce PSD-ul a lăsat deoparte subiectul ăsta antieuropean, naţionalist feroce, românist până la cer, l-a luat AUR.

Fireşte că a fost mai întâi PRM-ul, dar înainte de PRM a fost în interiorul Partidului Comunist Român, a apărut odată cu Ceauşescu, în interiorul partidului a apărut un AUR, atunci, în anii 70 – 80, care a întors comunismul pe dos, de fapt.

Internaţionalismul l-a transformat în naţionalism, a venit cu nişte idei mai degrabă neolegionare, decât comuniste, şi de acolo se trage această linie care merge prin PRM, prin PSD în ultimii 3 ani şi ajunge acum la AUR” – a spus Cristian Tudor Popescu la Ştirile Pro TV.

Biroul Electoral Central (BEC) a prezentat luni rezultatele parţiale ale alegerilor parlamentare din România pentru Camera Deputaţilor şi Senat.

După 99% din voturile exprimate PSD e pe primul loc, urmat de PNL şi USR-PLUS. Marea surpriză a fost făcută de AUR, care la Camera Deputaţilor a obţinut 9,38%, în timp ce la Senat are 9.26%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *