Skip to content
Politică

Cristian Tudor Popescu, despre declarațiile lui Robert Turcescu

Jurnalistul Robert Turcescu a uimit duminică opinia publică cu dezvăluirea de pe blogul său personal despre faptul că a fost ofițer- acoperit.

În acest context, jurnalistul Cristian Tudor Popescu a declarat că „nu se pot trage concluzii în legătură cu ce a făcut efectiv sau nu a făcut Robert Turcescu”.

„Trebuie o poziție organelor, a instituțiilor în cauza, a MApN, a serviciilui respectiv de informații al Armatei”, a subliniat Cristian Tudor Popescu, la digi24.

„Tot ce pot să analizez e prestația televizată a lui Robert Turcescu pentru că am văzut-o. E cel puțin stranie, dacă nu aberantă. Turcescu, pentru niște păcate pe care nu le cunoaștem, pentru că asta cu ofițer acoperit, da, sigur e o problemă din punct de vedere mediatic, din punct de vedere al meseriei de jurnalist, e o problemă gravă care lovește în cariera de jurnalist a lui Turcescu ca o torpilă. Pentru că am discutat problema pe când eram la Clubul Român de Presă, s-a pus problema ofițerilor acoperiți de presă și e o rezoluție a Clubului acceptată de toți membrii de atunci prin care hotăram, făceam o recomandare tuturor jurnaliștilor să nu aibă această calitate de ofițer sub acoperire, practicând în același timp meseria de jurnalist”, a declarat Cristian Tudor Popescu.

El a amintit că Robert Turcescu „a negat cu vehemență” faptul că a fost LOCOTENENT COLONEL.

„Ne amintim povestea cu Oprea și cu acele liste de avansări, acum se află în fața unei minciuni stridente pe care atunci a produs-o”, a menționat jurnalistul.

„Sunt uluit de acest delir mistic pe care l-a afișat în seara asta. Nu înțeleg termenii pe care i-a folosit, în legătură cu ce? Impresia e că cel puțin să fi omorât pe cineva ca să folosești genul ăsta de termeni dostoievskieni în mizerie, din ăștia cu eliberare, cu uitați-vă în adâncul vostru”, a mai spus Cristian Tudor Popescu, senior editor al ziarului Gândul.info, care a continuat că nu înțelege termenii folosiți de Robert Turcescu privind judecata.

„Pentru asta trebuie să existe o reclamație din partea respectivului serviciu. Trebuie cineva să se declare parte dăunată în treaba asta. E treabă lungă, nu cred că vom asista la așa ceva. Deci, deocamdată nu există nimic de alura misticoidă a lui Turcescu în legătură cu Dumnezeu și alte lucruri de soiul ăsta”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

Cristian Tudor Popescu  crede că Robert Turcescu„nu a facut asta dintr-o revelație produsă ieri noapte, din moment ce asta datează de atâția ani, nu a simșit nicio nevoie li nu a avut nicio ezitare să fie extrem de vocal la TV în diverse situații”.

„Și dacă e ofițer acoperit, ce? Simplul fapt că ești ofițer acoperit al unui serviviu de informații într-o țară democratică a UE constituie ceva de rău? Că un delict nu constat în niciun caz”, a declarat C. T. Popescu.

În continuare, Cristian Tudor Popescu a spus că trebuie mai multe lămururi din partea lui Robert Turcescu.

„El trebuia să explice telespesctatorilor, iată eu ce am a vă spune, voi sunteți judecătorii mei. Ori acum a fost ceva de genul: nu vorbesc decât în fața Marii Adunări Naționale”, a explicat Cristian Tudor Popescu, care a subliniat că deontologia presei nu acceptă ca un jurnalist să fie ofițer acoperit, potrivit. digi24.ro

1 comentariu la “Cristian Tudor Popescu, despre declarațiile lui Robert Turcescu

  1. Nu înțeleg unde este surpinderea ? Se stie pe piata și este asumat ca se utilizeaza informațiile aduse sau raspandite de servanti ai diverselor servicii de pe teritoriul Romaniei, cei din info sau contra_info. Problema este ca dumenalui in calitate de ofiter acoperit al unei strcuturi, a facut politica in favoarea unui candidat, al unui partid etc., lucru grav si interzis de constituție si legea penala. Aceast mascarici este probabil in vizorul descoperirilor inca de foarte mult timp, si probabil ca este in analzia de ceva timp pentru tradare, tocmai pentru ca a utilizat gradul si drepturile derivate din atribuțiile de serviciu acoperit pentru a face servicii private diverselor grupuri de interese, inclusiv ale unor pertide , candidati , suspendati etc…,,!! Cea ce face labilul in cauza este jocul uni tradator caruia i s-a promis multe din aprtea unui alt tradator ca si el, dar mult mai mare. Se pare totusi ca s-a intrecut limita si se joaca cu credibilitate unei institutii care dainiue de la existenta Romaniei si trece peste politicieni, partide, tradatori si anume armata, atat de respectata de romani. Se stie si va trebui sa se faca fața acestui razboi pornit de mai bine de doi ani de catre conducatorul impus . Ma tem ca asa cum a facut-o lata cu tiganii o va face si mai lata cu mascariciul in cauza dar de data asta nu mai are frati de aruncat in prizon . De data aceasta ve merge la prizon la persoana întâia singular la mai multe pluraluri combinate….!!!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *