Skip to content
Societate Sport

Cristian Tudor Popescu, după eliminarea lui Halep: E destul de simplă explicația. Simona a jucat foarte bine, iar Garbine a jucat și mai bine

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat eliminarea Simonei Halep de către Garbine Muguruza, subliniind că nu este supărat și că spaniola a jucat mai bine.

Nu sunt așa de supărat cât ați crede dumneavoastră. E destul de simplă explicația. Simona a jucat foarte bine, iar Garbine a jucat și mai bine. Asta a fost. Nu ai ce să-i reproșezi Simonei. A făcut un joc bun din punct de vedere tactic. Nu s-a mulțumit să țină mingea în teren și să aștepte greșeala adversarei. A atacat și a făcut destule puncte în felul asta.

De partea cealaltă, era de așteptat ca Muguruza să aibă multe lovituri câștigătoare. Ce a adus însă în plus jucătoarea din Spania au fost recuperările. N-am mai văzut-o pe Muguruza de foarte mult timp atât de concentrată, motivată și adunată. A scos mingi foarte grele și în felul asta a făcut diferența în bătălia cu Simona.

La un capitol a stat mai slab Simona față de meciurile precedente: serviciul doi. A fost ceva mai moale, iar asta i-a permis Gabrinei să atace și să facă puncte de multe ori pe serviciul doi al Simonei. Impresionantă adâncimea loviturilor lui Muguruza. Rar vezi așa ceva. Mingi la linie în serie, foarte aproape de linie.

Pot să spun însă că a avut și noroc Garbine, dar nu unul întâmplător. Soarta îi ajută pe cei îndrăzneți. Tot timpul a forțat, a riscat, și-a asumat. Iar mingea a prins terenul, chiar dacă nu a controlat-o de fiecare dată până la capăt”, a declarat Cristian Tudor Popescu la GSP Live.

El a subliniat că la Halep se vede prezența antrenorului Darren Cahill, care i-a dat multă încredere.

Simona a făcut un turneu bun. Nu avem ce să-i reproșăm. Cred că va juca bine în continuare anul acesta și va avea rezultate înalte împreună cu Darren Cahill. A fost foarte bine ea. A fost într-o stare asemănătoare cu cea de acum doi ani, când a jucat finala în Australia. A fost capabilă să transpună tacticile discutate înainte de meciuri cu Darren. A avut o deplasare tehnică formidabilă. Se vede prezența lui Darren care i-a dat multă încredere în sine Simonei. 

Când Muguruza face o dublă greșeală, ea nu este egală cu cea făcută de alte jucătoare, pentru că imediat poate să urmeze un as. Nu o deranjează practic deloc. Jocul ei este tot timpul ofensiv, ea încearcă să-și facă punctele, nu să le obțină de la adversare și atunci greșelile sunt cumva prevăzute în program. Astfel de perioade în care joacă prost Muguruza sunt iarăși cuprinse în meniu. Nu o distrug psihic. E obișnuită cu așa ceva. Nu a venit de departe, ci de la nivelul ei cu care a câștigat Roland Garros, Wimbledon. Doar că mai are perioade în care nu-i iese jocul. 

Au fost mai multe puncte în care am văzut-o pe Simona că s-a simțit nedreptățită, pentru că Halep știe când adversara lovește controlat și trimite acolo unde vrea. Astfel de puncte nu o deranjează pe Simona, însă au fost 4-5 mingi în acest meci când Gabrine a închis ochii, s-a întins cât a putut și a lovit unde o fi să fie. Iar aceste mingi i-au intrat toate. Asta a făcut-o pe Simona să rupă la un moment dat racheta, pentru că simțea norocul adversarei„, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *