Skip to content
Politică

Cristian Tudor Popescu, ironii mușcătoare la adresa edilului suspendat al Bucureștiului: „Poporul este acest domn, poate ar trebui să-i spunem acum Sorin Oprescu Popor!”

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a fost invitatul de vineri seară, al emisiunii moderate de Cosmin Prelipceanu la postul Digi 24. CTP a comentat ultimele măsuri decise de Avocatul Poporului în urma unui raport întocmit pentru a clarifica starea de sănătate a primarului suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu.

Referitor la Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, si declaratiile acestuia privindu-l pe Sorin Oprescu, CTP a făcut mai multe precizări acide exprimând că, din nou, Oprescu se folosește de pârghiile sale de influență pentru a se fofila de măsura arestului preventiv. Astfel, potrivit jurnalistului, Avocatul Poporului eludează alte cazuri în care sunt încălcate drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor români și îl tratează preferențial pe Oprescu. De aceea, cu ironie mușcătoare, CTP a propus sintagma Sorin Oprescu-Popor pentru a sugera că „poporul este acest domn, poate ar trebui sa-i spunem acum Sorin Oprescu Popor”:

„Este prima conferinta de presa a Avocatului Poporului. Un prim castig al aparitiei domnului Ciorbea din aceasta dupa amiaza este faptul ca ne-am amintit cum arata. Uitasem cum arata domnul Ciorbea si cred ca aparitia domniei sale cu acel sobor, acel prezidiu cu care a aparut ca sa ne spuna faptul ca situatia e grava e justificat, sa stiti. N-ati mai vazut cazuri din astea? Cum se apropie de puscarie la anumite persoane incep sa apara anumite afectiuni cronice care se acutizeaza. (…) Cazul generalului Voicu (…). Domnul Gigi Becali cand a ajuns in puscarie a fost lovit de un atac de gâtoză acuta, si-a pus o zgardă. Domnul  Becali a declarat (…) ca a pus-o pentru efectul dramatic. De asemenea, domnul Adrian Nastase. Ne amintim ce eforturi s-au facut de catre doctorul acela celebru, Bradisteanu, supranumit Macelarul cand cu unghia in gât a domnului Nastase. (…) Mecanismul e clasic. (…) Domnul Udila cand a fost arestat acum 3 ani a reclamat ca i s-au retras testiculele in abdomen. (…) Asa e, e un caz grav cum spune dl Ciorbea care e doctor nu numai in drept, e doctor si in medicina daca faca afirmatiile astea. Eu as vrea sa-i intreb (…) la cati bolnavi tinuti pe la usa spitalelor, la cati parinti ai caror copii au murit cu zilele in spital au fost dansii (…) daca tot isi gasesc competente in domeniul apararii drepturilor pacientilor, la cati romani au fost in aparare pana acum?
Intelegem ca poporul este acest domn, poate ar trebui sa-i spunem acum Sorin Oprescu Popor. Domnul Ciorbea da dovada (…) n-a tinut cu arestul la domiciliul si controlul judiciar, incercam cu spitalul. S-a vazut. Dl Ciorbea a fost mobilizat pentru a interveni, o forta de reactie rapida, in cazul lui Sorin Oprescu Popor. Asupa examinarii medicale a dl Oprescu ca a oricarui alt arestat retinut se pronunta organele medicale in drept. Ce vor decide medicii in drept, aia vor face. Faptul ca s-a trezit dl Ciorbea, e un castig.”, a conchis jurnalistul pe acest subiect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *