Skip to content
Politică

Cristian Tudor Popescu, paralelă inedită între cazurile penale Ponta-Filat

Cristian Tudor Popescu, paralelă inedită între cazurile penale Ponta-Filat

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a fost prezent, vineri seară, în emisiunea „Jurnalul de seară” de la postul Digi24, moderată Cosmin Prelipceanu.

CTP a discutat subiectele fierbinţi din politica internă a ultimei săptămâni, dar a oferit şi o reacţie cu privire la arestul fostului premier moldovean Vlad  Filat.

Tudor Popescu a făcut o serie de aprecieri faţă de urgentarea legii votului prin corespondenta şi a exprimat faptul că reprezentanţii coaliţiei de guvernare nu ar mai trebui să se sperie de diaspora întrucât „Diaspora nu decide rezultatul, influenteaza starea de spirit.”

Amintim că plenul Senatului a aprobat miercuri dezbaterea proiectului de lege pentru votul prin corespondenta in procedura de urgenta, ceea ce inseamna ca acesta ar putea fi votat de Senat luni. Referitor la acest proiect de lege, jurnalistul a decarat:„Aceasta teama prosteasca a PSD-ului de aia din strainatate. Domnule, aia sunt cu dreapta si trebuie sa ii anihilam prin orice mijloace. Nu este asa. Nu votantii din strainatate au decis rezultatele alegerilor nici in 2014, nici in 2009. In 2014 a fost vorba de 200 si ceva de mii de votanti din exterior. Diferenta a fost de 1 milion de voturi dintre domnul Iohanis si domnul  Ponta. Au decis cei din tara. In 2009 au decis cele peste 5 milioane de voturi primite de Basescu de aici din tara. Nu diaspora decide, dar ea poate sa influenteze starea de spirit din tara. Nimeni n-ar trebui cu exceptia UDMR-ului sa fie importiva votului prin corespondenta. (…) O solutie in cazul de fata chiar nu foarte buna e mai buna decat nicio solutie avand in vedere haosul care va urma in 2016. (…) A avut in cap acest lucru PSD-ul ca nu e bine, nu e bine sa li se inlesneasca votul romanilor din strainatate.”

Totodată, CTP a făcut o paralelă între problemele penale ale premierului Victor Ponta şi reţinerea primului ministrul moldovean, Vlad Filat, tot pentru un caz de corupţie: „Intamplarea face ca un premier sa fie trimis in judecata si altul sa fie ridicat cu mascatii. Acesti doi premieri, unul ale 43 celalalt 46 de ani. Sunt doi cetateni care si-au petrecut tineretea in liberatate. Nu sunt produse ale sistemului comunist. Acesti domni isi compromit in acest moment tarile pe plan international, mai eficient decat a putut s-o faca in Moldova Voronin. In acest moment Filat e mai eficient anti-eruopean si indeparteaza mai eficient Moldova de UE decat au putut s-o faca rusofilii, iar domnul Ponta compromite mai eficient PSD-ul, mult mai mult decat a putut s-o faca Ion Iliescu. Doi oameni tineri, doi politicieni in care romanii de ambele maluri ale prutului si-au spus speranta spre Occidente, spre UE, spre democratie, spre civilizatie.”

„Comunismul, naravurile astea dispar greu. Inainte de 89 eu n-am fost membru al partidului comunist, dar dupa 89 mi-am surprins atatea reflexe (…) pe care a trebuit sa mi le operez”, a mai punctat CTP.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *