Skip to content
Societate

Cristian Tudor Popescu prevede dezastrul pentru partidul AUR

Inquam Photos / Bogdan Buda

Gazetarul Cristian Tudor Popescu prevede ce este mai rău pentru partidul AUR. Acesta crede că surpriza de la alegerile parlamentare 2020 se va rupe.

Jurnalistul şi-a concentrat atenţia şi asupra senatoarei Diana Șoșoacă, de la AUR, despre care a spus că este „o caricatură a caricaturii lui Corneliu Vadim Tudor”.

Sunt foarte posibile, acum, rupturile în acest partid (n. red. – AUR). Clivajele, inși care se vor duce unde li se va oferi ceva dacă tot au posturile astea. 

Nu arată deloc omogen acest partid. Am afirmat în noaptea alegerilor că originile acestui partid sunt dincolo de Ponta, să nu-l uităm pe Ponta – „Mândru că sunt român”. Atunci a început bâlciul acesta al naționalismului de grotă, a început cu „mândru că sunt român” al lui Ponta, nu cu Dragnea. Dragnea a continuat și a dus pe alte culmi„, a spus CTP la postul Digi24.

„Identificam tiparul dintre naționalismul ceaușist și AUR. Ei, AUR, spun că proprietatea privată e sfântă și, deci, comunismul n-avea proprietate privată. Chiar așa? Dimpotrivă! România era proprietatea privată a partidului ceaușist, în frunte cu Nicolae Ceaușescu. 

Era proprietate privată. Toate casele, toate palatele, vănătorile, toate ale lui Ceaușescu erau proprietate privată. Făcea ce voia cu ele, când voia. Mai mult decât privată pentru că, în capitalism, pentru proprietatea privată dai socoteală, totuși. Nu faci chiar ce vrei cu ea, te supui unei legi. 

Un prim secretar de județ avea mai mult decât proprietate privată asupra județului – avea proprietate feudală. Cu drept de viață și de moarte asupra supușilor din județ. Deci nu, nici aceasta nu este o diferență„, a mai zis gazetarul pentru sursa amintită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *