Skip to content
Societate

Cristian Tudor Popescu spune adevărul despre Digi24. Ce se întâmplă cu postul de televiziune

jurnalul.ro

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu dezminte informațiile potrivit cărora postul de televiziune Digi 24 ar servi unor servicii de propagandă , mai exact că  ar fi fost „arondat” PSD.  Cristian Tudor Popescu a declarat că își va întrerupe colaborarea cu Digi 24 dacă va sesiza acest lucru, însă, îl consideră în continuare o televiziune decentă și echilibrată.

De altfel, jurnalistul CTP recunoaște că a avut, de-a lungul celor cinci ani de când colaborează cu Digi24, și o serie de reproșuri de făcut, pentru că s-au făcut și greșeli, dar aceste nemulțumiri sunt legate exclusiv de latura profesională.

Colaborez cu Digi24 de patru, cinci ani. Sunt cinci ani de când colaborez cu Digi24 și pot să vă spun că m-am aflat aici, la Digi24, și nu în altă parte, tocmai pentru că a fost și este și în acest moment un post echilibrat de televiziune, un post decent – calitate uriașă în ziua de astăzi – și un post axat pe jurnalism, și nu pe propagandă.

Că se fac greșeli în postul Digi24 – se fac. De pildă, cu acest Iordache, problema e că persoana, jurnalistul care l-a intervievat n-a știut cum să-i întrerupă retorica găunoasă, minciunile, dezinformările, pe care le practică ca orice politician. Nu numai Iordache face asta. Și dacă un jurnalist nu este în stare să îl taxeze, să îl mențină în limitele logicii, în limitele probării cu argumente a ceea ce spune, să-i blocheze insultele, să-i blocheze afirmațiile nefondate, lipsite de orice justificare, atunci înseamnă că acela este un jurnalist prost. Și am văzut astfel de cazuri la Digi24, v-am și spus de mai multe ori: când invitați mistreți de-ăștia – nu numai din PSD, toți, fiecare politician vrea să-și plaseze ouăle, când vine, pe ecran – puneți-le în față niște jurnaliști pe măsură„ a precizat CTP la Digi 24.

Totodată, CTP recunoaște că a avut și nemulțumiri față de site-ul televiziunii

”Am multe alte nemulțumiri profesionale – pe care, iarăși, le-am transmis aici, la Digi – în legătură, de pildă, cu site-ul. S-a spus acum că a fost dată afară conducerea site-ului – nici nu știu cine era conducerea asta a site-ului, dar sper că dacă se schimbă ceva pe acolo, să nu mai văd transcrieri aberante, prostie floridă: luat ce spun aici cu dumneavoastră și transcris pe site, făcut știre, știre care se duce după aceea ca pe șine, nemodificată, cu toate tâmpeniile, pe nu știu câte site-uri. Și acolo, se alterează la 180 de grade ceea ce spun. Recent, spuneam marele dușman al Hollywood-ului, Donald Trump. Ce apare? Marele Donald Trump! Tot aia, nu?

Greșeli gramaticale, topici aberante de frază, pe care eu nu le-aș face niciodată, toate astea s-au produs în site-ul ăsta, Digi24. Și am și altele. Dar exclusiv de natură profesională.

Eu am încetat colaborarea în anii din urmă, începând cu 2012-2013, cu Antena 3, cu România TV și cu Realitatea TV. Am colaborat cu aceste televiziuni. Până într-un anumit moment. Până când nivelul de propagandă a depășit cu mult nivelul jurnalistic din aceste televiziuni. Propagandă – fiecare în direcția ei, fiecare dintre aceste trei televiziuni își are propaganda orientată cum crede de cuviință. Și nu trebuie să dispară pentru asta (aluzie la o postare a filosofului Mihai Șora – n.r.) Asta e, așa doresc să facă.  Deci, eu am încetat colaborarea cu fiecare dintre aceste trei televiziuni din acest motiv” a mai spus Cristian Tudor Popescu.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *