Skip to content
Politică

Cristiana Anghel: „A-nnebunit lupul!” Sar scântei din ALDE către PNL privind înlocuirea lui Tăriceanu EXCLUSIV

Sar scântei din Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE) către Partidul Naţional Liberal (PNL) privind înlocuirea lui Călin Popescu-Tăriceanu din funcţia de preşedinte al Senatului.

Senatorul Cristiana Anghel (secretarul grupului ALDE din forul parlamentar superior) a oferit, marţi, o declaraţie pentru PSnews.ro, în care a reacţionat vehement la iniţiativa co-preşedintelui PNL Alina Gorghiu de a-l debarca pe Tăriceanu din a doua funcţie în stat.

CITIŢI ŞI: Gorghiu a făcut anunţul: PNL strânge semnături pentru debarcarea lui Tăriceanu din fruntea Senatului

În acelaşi timp, senatorul de Dolj a precizat că nu îi poartă pică şefului de partid pentru că le-a solicitat chestorilor scoaterea sa din plenul Senatului, după ce Anghel vociferase în timpul discursului susţinut de premierul Dacian Cioloş.

CITIŢI ŞI: Ceva nemaiîntâlnit! Tăriceanu a dat-o afară din plenul Senatului pe Cristiana Anghel

„A-nnebunit lupul! Şi, cu asta, basta! Sau, cum zice Mircea Badea: să luăm briciul de la maimuţă! Logic că voi vota împotrivă. Voi pe ce mizaţi? Pe faptul că a zis că-i cheamă pe chestori? Aia e chestie elementară! Dar aşa, cum aş putea eu să-l lovesc pe Tăriceanu? Doamne, fereşte! E şi liderul meu de partid. Plus că, cinstit: noi facem un cor perfect – eu sunt soprana, dumnealui este tenorul. Şi e tenor de renume. Deci noi facem o echipă extraordinară: eu îl completez, dumnealui mă completează… Deci gândim la fel, simţim la fel”, ne-a spus Cristiana Anghel, făcând, în glumă, aluzie la cântecul de campanie prezidenţială a lui Victor Ponta .

„Cum aş putea să votez împotrivă? Doamne, fereşte! Nu, sub nicio formă; decât dacă înnebunesc şi eu, precum alţi lupi”, a continuat parlamentarul.

Întrebată dacă îi poartă pică lui Călin Popescu-Tăriceanu pentru că a solicitat scoaterea ei din sala de plen a Senatului, Cristiana Anghel a răspuns: „Mamă, eu nu vă port vouă, presei care m-a făcut pulbere, care şi-a bătut joc de mine! Şi eu vă iubesc, deşi voi nu pricepeţi. Cum aş putea să-i port eu pică domnului Tăriceanu? Doamne, fereşte! Sub nicio formă. Nu: eu sunt foc de paie – voi n-aţi văzut? Mă supăr pe moment, spun ce am de spus, dar, dacă-mi deschizi inima, ai să vezi că e curată-curată. Deci, pur şi simplu, celui mai mare duşman al meu eu nu-i doresc răul. Şi, dacă am ocazia să-i fac un bine când îi crapă buza şi sufletul, i-l fac. Binele, nu răul”

De asemenea, senatorul ALDE a precizat de ce nu votează cererile de arestare preventivă formulate împotriva a diverşi parlamentari.

„Aşa sunt eu şi asta şi spun: având în vedere că eu nu sunt perfectă, Îl las pe Dumnezeu să judece şi să facă El dreptate; nu-mi arog eu dreptul de a face, de a omorî, de a băga în puşcărie… Acesta e motivul pentru care am spus demult: eu nu votez cererile de arestare preventivă. Nu pentru că aş vrea să-l apăr pe X sau pe Y, coruptul şi nu ştiu ce… Nu pot, nu mă lasă conştiinţa şi inima să trimit pe cineva la puşcărie în momentul în care omul respectiv poate fi judecat şi în libertate. Dar o fac din precepte morale, nu pentru că vreau să apăr pe cineva care încalcă legea. Şi n-am votat; putea să fie de la PDL… A fost de la PDL un domn, Ion Ariton, care a fost ministru al Economiei şi cu care avusesem chiar un diferend. Nu numai că nu am votat; am luat cuvântul şi am spus că nu voi vota. Eu sunt croită altfel – probabil că nu pentru lumea aceasta. Bine, nu pentru lumea de dincolo – vreau să spun: pentru o lume mai bună. Deci, ca să închei: trebuie să luăm briciul de la maimuţă”, a conchis Anghel.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *