Skip to content
Politică

Cristiana Anghel, ipoteze explozive despre reţinerea lui Olteanu. Legăturile cu Gorghiu şi Tăriceanu EXCLUSIV

Poate reţinerea viceguvernatorului BNR Bogdan Olteanu să lovească în ALDE şi în co-preşedintele Călin Popescu Tăriceanu? Senatorul Cristiana Anghel face afirmaţii explozive.

Într-o declaraţie oferită, vineri, pentru PSnews.ro, parlamentarul a atras atenţia că, până acum, nu există nicio dovadă că ar fi ajuns la Tăriceanu vreo parte din milionul de euro care ar fi fost primit de către Bogdan Olteanu de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu, pentru ca jurnalistul Liviu Mihaiu să fie sprijinit în vederea numirii în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.

„Poate să fie adevărat, poate să nu fie adevărat – chestiunea este că nu văd – dacă s-a întâmplat acum nu ştiu câţi ani de zile – pentru care motiv ar trebui arestat cineva preventiv. Puteau să facă dosarul, să-l trimită în instanţă, să vadă ce se întâmplă. Dar probabil că, dacă nu au probe (sau au numai un denunţ), judecătorul astăzi (vineri – n.r.) nu va aproba cele 30 de zile (de arest preventiv – n.r.). Dacă sunt probe la dosar, probabil că judecătorul va aproba arestul preventiv. Altfel (din ce am înţeles eu), domnul Vîntu i-ar fi dat domnului Olteanu, pentru a-i da domnului Tăriceanu. Deci nu există o dovadă a faptului că domnul Olteanu i-ar fi dat domnului Tăriceanu. Deci tu îmi dai mie un leu şi îmi spui să-l dau nu ştiu cui. Dar eu mi-l însuşesc şi nu mă duc. Şi, dacă e, la o adică, nici nu-ţi spun nimic. Ţie-ţi spun că am dat; dincolo, nici măcar nu fac vorbire despre chestia asta”, ne-a spus Cristiana Anghel.

Mai mult: senatorul ALDE a dezvăluit stresul care apasă asupra parlamentarilor, care se tem să nu se aleagă cu dosare penale.

„Vorbeam odată cu cineva mare din conducerea Senatului şi spunea: «Domnule, aţi prins un mandat de cacao». Puţină lume înţelege că suntem atât de stresaţi, încât eu am senzaţia uneori că ţi se poate face un dosar din nimic, dacă eşti incomod”, a mărturisit Anghel.

În continuare (răspunzând unei întrebări), Cristiana Anghel a dat asigurări că şansele electorale ale ALDE nu vor fi afectate, în ciuda vehiculării numelui lui Călin Popescu Tăriceanu în dosarul fostului preşedinte al Camerei Deputaţilor Bogdan Olteanu.

„Şansele ALDE nu vor fi afectate, pentru că ai văzut ce s-a întâmplat la locale: au dat în Dragnea, au dat în PSD – a crescut PSD-ul şi a câştigat tot Bucureştiul (ce n-a avut PSD-ul niciodată). Deci, din punctul acesta de vedere, nu. Chestiunea este legată de stresul în care lucrăm şi în care trăim. Eu efectiv fizic m-am îmbolnăvit în perioada aceasta, ştiind că n-am făcut absolut nimic: că n-am traficat, că n-am dat mită – chestiuni de genul acesta. Dar întrebarea este: totuşi, a fost domnul Băsescu la conducerea ţării. Ştim că domnul Băsescu este genul de om care nu iartă. Dacă era o chestie de genul acesta, când s-a certat dumnealui cu domnul Tăriceanu (cu papionul, cu eleganţa, cu nu ştiu ce), păi, nu scotea pe piaţă un dosar pentru domnul Tăriceanu? Eu mă gândesc că scotea, până la urmă”, a comentat senatorul de Dolj.

În plus, Cristiana Anghel a criticat reţinerea lui Bogdan Olteanu doar pe baza unui denunţ şi şi-a exprimat susţinerea pentru Călin Popescu-Tăriceanu.

„N-am de unde să ştiu şi nu pot să spun nici că cei de la DNA chiar fac totul la comandă, pentru că n-am fost acolo, de faţă cu ei. Chestiunea este aceasta: dacă sunt atâţia ani de zile, dacă este vorba despre o luare de mită… Presupun că aveau, totuşi, nişte date şi mai trebuia denunţul. Dar nu poţi, pe un simplu denunţ, să arestezi pe cineva. Mă gândesc că au şi nişte probe. Ei: dacă ai avut probele până acum, de ce n-ai făcut niciun demers până la ora asta?

A doua la mână: dacă este vorba numai de chestiunea de bani, care este pericolul public, dacă el, de ani de zile, este viceguvernator al BNR (instituţie ultraimportantă în această ţară), dar, până acum, tu nu te-ai autosesizat, n-ai zis nimic. Adică nu vreau să spun nici despre DNA că face dosare, că le croieşte noaptea şi le scoate dimineaţa pe piaţă; nu pot să zic nici – de partea cealaltă – că este vinovat (că n-am de unde să ştiu); nu pot să zic nici că este nevinovat. Senzaţia asta este (şi a mea, şi – probabil – a colegilor şi a celorlalţi cetăţeni), este că, în momentul în care cineva are un interes, se confecţionează din plastilină anumite dosare. Aşa pare dinafară.

Chestiunea este că domnul Vîntu a spus că i-a dat banii domnului Olteanu, pentru a-i dea domnului Tăriceanu. Dar nu a spus că domnul Olteanu i-a şi dat domnului Tăriceanu. E o diferenţă mare. Oricum, este liderul nostru de partid – împreună cu Daniel Constantin – şi îţi dai seama că eu îl susţin pe Tăriceanu, pentru că este al nostru. Şi mă gândesc că, dacă făcea, totuşi, nişte mizerii mari, până acum ieşeau la iveală, de atâţia ani de zile”, a zis Cristiana Anghel.

În încheiere, Cristiana Anghel a arătat firul care duce spre co-preşedintele PNL Alina Gorghiu şi soţul acesteia, Lucian Isar, un critic înverşunat al actualei conduceri de la BNR.

„M-am gândit şi la altă variantă, pe care nimeni n-a luat-o în calcul: şi dacă, totuşi, nu e pentru domnul Tăriceanu, ci e pentru Alina Gorghiu? În sensul că soţul doamnei Alina Gorghiu (Lucian Isar – n.r.) a criticat vehement Banca Naţională, pe Mugur Isărescu şi ce se întâmplă acolo. În ultimele şase articole, a făcut pulbere activitatea Băncii Naţionale. Numai nu i-a făcut trădători direct! Bogdan Olteanu a lucrat la cabinetul de avocatură împreună cu Alina Gorghiu. Toată lumea s-a dus glonţ pe Tăriceanu, dar poate să fie şi varianta astălaltă, pentru că Isărescu are foarte mult de pierdut. Sunt două legi care vorbesc despre răspunderea Consiliului de Administraţie (al BNR – n.r.), iar Isar se zice că ar viza un post de conducere în Banca Naţională (pe care eu cred că îl şi merită, indiferent de evaluarea mea asupra Alinei Gorghiu)”, a conchis senatorul ALDE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *