Skip to content
Sport

Cristiano Ronaldo şi impresarul său au donat trei unităţi de terapie intensivă unor spitale din Portugalia

Facebook

Atacantul echipei Juventus Cristiano Ronaldo şi impresarul său Jorge Mendes au donat trei unităţi de terapie intensivă unor spitale din Portugalia, pentru a ajuta în lupta împotriva coronavirusului, informează presa internaţională. Valoarea donaţiei se ridică la un milion de euro.

Două unităţi vor ajunge la Spitalul Santa Maria din Lisabona şi una, la Spitalul Santo Antonio din Porto. Fiecare unitate este formată din zece paturi, cu aparate de respiraţie artificială şi monitoare cardiace. În Portuglia, sunt înregistrate 2.362 de cazuri de infectare cu Sars-CoV-2 şi 33 decese, informează news.ro.

Câte un milion de euro au donat şi Lionel Messi şi Pep Guardiola. O parte din banii donaţi de atacantul FC Barcelona va ajunge la Spitalul Clinic din Barcelona, ia alta, la un centru medical din ţara lui natală, Argentina. Donaţia tehnicianului catalan a fost făcută către Fundaţiei Angel Soler Daniel, a Colegiului Medicilor din Barcelona, pentru achiziţionarea de materiale de protecţie, măşti şi ochelari, mănuşi, dezinfectant, şi de aparate de respiraţie artificială. Aceste materiale vor fi distribuite centrelor medicale din Catalonia.

Spania este una dintre cele mai afectate ţări din lume de pandemia de coronavirus. În acest moment, sunt raportate aproape 42.000 de cazuri de infectare cu Sars-CoV-2 şi 2.991 de decese.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *